06/10/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 - 18:49

Οριστικό: Πέφτουν δύο από τη Σούπερ Λίγκα 1, απευθείας άνοδο για τους πρωταθλητές της SL2

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πήρε τελικά την ενδιάμεση λύση * Προβιβάζονται δύο ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα 2 και υποβιβάζονται 14ος και 13ος από τη μεγάλη κατηγορία * Αλλάζουν οι προκηρύξεις

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η πρωτοφανής αδικία της απευθείας ανόδου μόνο μίας ομάδας από τη Σούπερ Λίγκα 2 στη Σούπερ Λίγκα 1 (οι δύο πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων της δεύτερης κατηγορίας έπαιζαν αρχικά μεταξύ τους για να προβιβασθεί ο νικητής και ο χαμένος να παίξει ξανά μπαράζ με τον 13ο της SL1) ανήκει πια στο παρελθόν…

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ το απόγευμα της Παρασκευής (22/7) διόρθωσε τα πράγματα καθώς αποφάσισε οριστικά να πέφτουν πλέον απευθείας δύο ομάδες από τη μεγάλη κατηγορία (ο τελευταίος 14ος και ο προτελευταίος 13ος) και να προβιβάζονται αντιστοίχως οι πρωταθλητές των δύο ομίλων της SL2. Και αυτό θα ισχύσει για τη σεζόν 2022-23!

Ουσιαστικά, λοιπόν, προκρίθηκε η ενδιάμεση λύση, καθώς αρχικά η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου είχε εισηγηθεί το 2+1…

Αυτή η εξέλιξη είναι σαφώς δικαιότερη και αποτελεί επιτυχία της Σούπερ Λίγκας 2, την οποία πιστώνεται και ο πρόεδρος της Λεωνίδας Λεουτσάκος, που δεν έπαψε επί ένα χρόνο να τονίζει πως το προηγούμενο καθεστώς αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία.  

Αυτή η εξέλιξη θα υποχρεώσει τη Σούπερ Λίγκα 1 να αλλάξει την προκήρυξη της (είχε ψηφίσει να παραμείνει το περσινό καθεστώς του 1+1) και να υπακούσει την απόφαση της ΕΠΟ ως υπερκείμενη αρχή… Το ίδιο όμως θα πράξει και η Σούπερ Λίγκα 2 που στη δική της αρχική προκήρυξη είχε προτείνει το 2+1. 

Μάλιστα στη ψηφοφορία, που διενεργήθηκε το δύο πέφτουν δύο ανεβαίνουν απευθείας πέρασε με 9 ψήφους υπέρ, 3 κατά (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και ένα λευκό (η Σούπερ Λίγκα 2 με τον Λεουτσάκο επειδή υπήρχε αλλαγή από την αρχική εισήγηση Μπαλτάκου για 2+1 όπως ήταν η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που είχε προηγηθεί).  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 και εξ οφίτσιο β' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μετείχε στη ψηφοφορία, καθώς συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και την ώρα εκείνη αντιμετώπιζε τεχνικό πρόβλημα με τη σύνθεση του. Ωστόσο, στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα και τόνισε την απόλυτη αντίθεση του, τονίζοντας ότι είναι κατά της αλλαγής στο 1+1 που ίσχυε και πέρσι αναφορικά με τον υποβιβασμό/προβιβασμό στις δύο κατηγορίες. 

Ως προς το επίσημο τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τις προκηρύξεις, καταγράφτηκε και η ψήφος του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Λεωνίδα Λεουτσάκου ως αρνητικές (αλλά για διαφορετικούς λόγους) και έτσι το τελικό σκορ ήταν 9 υπέρ και 5 κατά στο δυο να πέφτουν απευθείας και δυο να ανεβαίνουν.

Μοιραστείτε το: