23/09/2023
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 - 16:27

ΕΠΟ: Πέρασε η άνοδος 2+1 από την SL2 στη Σούπερ Λίγκα 1 από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου!

Με αυτή την εισήγηση από τον Μπαλτάκο πάει για επικύρωση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας * Μεγάλη ένταση στην ΕΕΠ και σκορ 8-5 * Αν δεν υπάρξει ανατροπή στην ΕΕ τότε η μεγάλη κατηγορία θα υποχρεωθεί να αλλάξει την προκήρυξη της!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μάχη και συνεδρίαση σε υψηλούς τόνους έγινε την Παρασκευή (22/7) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ… Εκεί όπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος έκανε πράξη ό,τι έλεγε σε δηλώσεις του το προηγούμενο διάστημα και εισηγήθηκε να αλλάξει το καθεστώς προβιβασμού – υποβιβασμού στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες.

Και η πρόταση αυτή προβλέπει την απευθείας άνοδο δύο ομάδων από τη Σούπερ Λίγκα 2 (οι πρωταθλητές κάθε ομίλου δηλαδή) στη Σούπερ Λίγκα 1 + μία ακόμα ομάδα, που θα προκύπτει από μπαράζ (οι δύο δεύτεροι της SL2 θα παίζουν μεταξύ τους και ο νικητής θα διεκδικεί σε αγώνες κατάταξης τον προβιβασμό με ομάδα της SL1). 

Αυτή η εισήγηση έγινε δεκτή με ψήφους 8-5 (διαφώνησαν ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1 Βαγγέλης Μαρινάκης και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της μεγάλης κατηγορίας, δηλαδή των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ). 

Οι αντιδράσεις από τον διοικητικό ηγέτη της Σούπερ Λίγκας 1 πάντως ήταν σφοδρότατες στη διάρκεια της ΕΕΠ για το όλο ζήτημα.

Αυτή η εξέλιξη είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά θα πρέπει να επικυρωθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, που συνεδριάζει το απόγευμα της Παρασκευής (22/7)…

Κι αν δεν υπάρξει ανατροπή και παραμείνει αυτό το 2+1 τότε η Σούπερ Λίγκα 1 θα υποχρεωθεί να αλλάξει τη δική της προκήρυξη, που προέβλεπε το ίδιο καθεστώς με πέρσι, δηλαδή υποβιβασμό μόνο του τελευταίου και μπαράζ του 13ου με τον ηττημένο των εσωτερικών μπαράζ της Σούπερ Λίγκας 2…

Γίνεται αντιληπτό ότι η μεγάλη κατηγορία έτσι είτε θα αναγκαστεί να αυξήσει τις ομάδες σε 16 από τη σεζόν 2023-24 ή αν μείνει με 14 τότε τη νέα ποδοσφαιρική χρόνια τόσο ο 14ος όσο και ο 13ος θα υποβιβασθούν απευθείας και στα μπαράζ επιβίωσης θα πάει ο 12ος! 

Αντίθετα, σε αυτή την περίπτωση η πρόταση της Σούπερ Λίγκα 2 για άνοδο 2+1 περνάει αυτούσια...  

Μοιραστείτε το: