17/08/2022
Βόλεϊ | Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 - 21:46

Μπλοκαρίστηκαν οι λογαριασμοί της ΕΟΠΕ για χρέη 300.000 ευρώ σε εταιρεία σεκιούριτι

Έτοιμος να παραιτηθεί δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Καραμπέτσος * Σοβαρό ενδεχόμενο αποχώρησης των εθνικών ομάδων από τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων * Αυγενάκης στο πλευρό της ηγεσίας της ΕΟΠ: «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο»

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το ελληνικό βόλεϊ καθώς από την Παρασκευή (15/7) οι λογαριασμοί της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης έχουν μπλοκαριστεί για χρέος ύψους 300.000 ευρώ σε εταιρεία σεκιούριτι.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την εταιρεία σεκιούριτι «FALCON» η οποία και είχε αναλάβει τη φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων της Παιανίας το λεγόμενο «Σπίτι του Στίβου και του Βόλεϊ», όμως οι εγκαταστάσεις αυτές δεν χρησιμοποιούνταν από την ΕΟΠΕ για αρκετά χρόνια.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος (ΦΩΤΟ) ετοιμάζεται να παραιτηθεί, ενώ έχει συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. προκειμένου να κάνει γνωστές τις ανακοινώσεις του, τη στιγμή που σύμφωνα με το volleynews.grυπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποχωρήσουν οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών από τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Το πάντως περίεργο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε δώσει εντολή στην παλιά διοίκηση της ΕΟΠΕ για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της Παιανίας, ταυτόχρονα πλήρωνε χρήματα την εταιρεία μέσω της ΕΟΠΕ, όμως από ένα σημείο και μετά υπήρξε παύση πληρωμών, χωρίς να έχει προχωρήσει σε ανάκληση της εντολής προς την Ομοσπονδία για τη φύλαξη.

Από την πλευρά του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε αναγνωρίσει οφειλή της ΕΟΠΕ προς την εταιρεία σεκιούριτι ύψους 208.000 ευρώ, ενώ το 2017 επιδικάστηκαν και τόκοι ύψους 60.000 ευρώ.

Θέση στο ζήτημα πήρε με δήλωσή του την Τρίτη (19/7) και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης που στήριξε ξεκάθαρα τη διοίκηση Καραμπέτσου, τονίζοντας πως άπαντες θα κινητοποιηθούν και θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για εξεύρεση λύσης στο οικονομικό αυτό πρόβλημα που έχει φέρει αναστάτωση στις τάξεις του ελληνικού βόλεϊ.

«Οι άφρονες πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες οδήγησαν και στη 10ετή απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην Παιανία, των οποίων τώρα δρομολογούμε την επαναλειτουργία, πλήττουν σοβαρά και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη.

Η Ομοσπονδία του βόλεϊ, υπό τη χρηστή προεδρία του Γιώργου Καραμπέτσου, έχει κάνει τιτάνιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να εξορθολογήσει οικονομικά τα βάρη που κληρονόμησε. Συνεργαζόμαστε άριστα και υποστηρίζουμε διαρκώς τον αγώνα της, όπως άλλωστε και η ίδια δηλώνει. Και μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών, θα εξαντλήσουμε και τώρα κάθε περιθώριο για την επίλυση του επείγοντος προβλήματος.

Οι αθλητές, τα σωματεία και οι αθλούμενοι ούτε ευθύνονται για τις κακές πρακτικές του παρελθόντος, ούτε είναι δυνατόν να υποστούν τις συνέπειες αναστολής της ανάπτυξης του αθλήματος του βόλεϊ», ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Μοιραστείτε το: