17/08/2022
Μπάσκετ | Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 - 14:03

Σπανούλης: «Με εξιτάρει αυτό το νέο ξεκίνημα»

Όσα είπε κατά την παρουσίασή του από το Περιστέρι ο 39χρονος

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός του Περιστερίου. Ο Λαρισαίος δεν άντεξε και πολύ μακριά από το μπάσκετ. Ξεκινάει για εκείνον πια μία νέα πρόκληση.

Την Πέμπτη (30/6) παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου. Ξεκαθάρισε πως έχει σκοτώσει τον παίκτη μέσα του και νιώθει πολύ γεμάτος για όσα πέτυχε όσο αγωνιζόταν. Τώρα είναι έτοιμος να κοουτσάρει.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Περιστερίου, που έδειξαν στο πρόσωπό μου όλες αυτές τις μέρες και στο κοινό όραμα και πλάνο που βάλαμε για αυτή την διετία που θα είμαστε μαζί, θέλω να ευχαριστήσω και τον θέλω γιατί όλες αυτές τις μέρες γιατί τους είδα μαζί πιο πολύ για τη γυναίκα μου.

Είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή μου κάτι πούμε μου αρέσει πολύ κάτι με εξιτάρει κάτι που νιώθω καλά με αυτό κάναμε πολύ ωραίες συζητήσεις με τους ανθρώπους εδώ πέρα του Περιστερίου, με τους προέδρους, με τον Γιώργο, με αυτό το όνομα που έχει το Περιστέρι, το οποίο δεν είναι άλλο όπως είπε και πριν ο πρόεδρος της ομάδας ότι θέλω να γεμίσει το γήπεδο και αυτό θα γίνει μόνο άμα παίξουμε ένα σωστό ελκυστικό μπάσκετ το οποίο θα εξιτάρει τον κόσμο και το οποίο θα φέρει πολλά νέα παιδιά και πολύ κόσμο στο γήπεδο του Περιστερίου όχι μόνο από τον δήμο Περιστερίου, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος δήμος στην Αθήνα και από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, αλλά και από όλη την Αθήνα να έχουμε μία μπασκετική ταυτότητα και μία μπασκετική κουλτούρα που θα αρέσει σε όλους στο Περιστέρι και στο Ίλιον.

Λοιπόν επέλεξα το Περιστέρι για να είναι η πρώτη ομάδα γιατί είμαι και ένας άνθρωπος που πάντα σε όλα τα πράγματα στη ζωή μου θέλω να ξεκινάω από την αρχή σωστά και είναι μάθημα το Περιστέρι, μία πολύ ιστορική ομάδα με τεράστιες επιτυχίες για το δήμο στο παρελθόν είναι μία ομάδα που έχει πάρα πολύ μπασκετική κουλτούρα εξαιρετικές ακαδημίες και ένας Δήμος σε μία πόλη που αγαπάει πολύ το μπάσκετ και όλα αυτά σε όλα αυτά έχουμε κοινή γραμμή και θα πορευτούμε μαζί ο κόσμος για το τμήμα μπάσκετ Περιστερίου και είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της φετινής επιτυχίας για μένα, αυτή είναι επιτυχία για μένα, αυτό είναι το πρωτάθλημα για μένα.

Για αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να δω είναι να γεμίσει το γήπεδο να δούμε ξανά κόσμο στο Περιστέρι και εμείς από τη σειρά μας να δουλέψουμε πάρα πολύ, που για μένα η σκληρή δουλειά είναι το πιο σημαντικό πράγμα και η πειθαρχία και ο σεβασμός και ένας καθημερινός αγώνας να ξεπερνάμε τα όρια μας αυτά τα όρια τα βάζουμε εμείς για τους εαυτούς μας ευχαριστώ πάρα πολύ τους προέδρους, ευχαριστώ τον Γιώργο, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και εύχομαι να έχουμε μία όμορφη χρονιά και πάνω από όλα με υγεία».

Αν έχει σκοτώσει παίκτη μέσα του: «Έχω σκοτώσει τον παίκτη μέσα μου από τη μέρα που σταμάτησα να φοράω τα παπούτσια μου. Είμαι πολύ γεμάτος δεν έχω απωθημένα. Ξεκουράστηκα πέρασα χρόνο με την οικογένειά μου και είμαι έτοιμος».

Για τους προπονητές που του άφησαν έντονη σφραγίδα ή αν θα επιλέξει τον δικό του δρόμο: «Σίγουρα έχω πάρει πολλά από πολλούς. Ευλογία να έχω τους δύο καλύτερους προπονητές του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και εξαιρετικούς Έλληνες προπονητές. Ξέρω τί μου ταιριάζει και έχω τη δική μου φιλοσοφία είναι όλα ένα μείγμα. Πειθαρχία, σκληρή δουλειά και ειλικρίνεια».

Για το τί θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος: «Έχω κάποια πράγματα, έχουμε ανακοινώσει παίκτες, αλλά περιμένουμε να ανακοινωθεί το ρόστερ για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα».

Για το τι μπασκετ θα παίξει: «Δεν μπορείς να διαλέγεις παίκτες αν δεν έχεις φιλοσοφία. Το μπάσκετ που οραματίζομαι είναι ένα ελκυστικό, μοντέρνο, με μεγάλη ένταση στο παρκέ. Μείγμα νέων και έμπειρων παικτών».

Αν πέρασε από το μυαλό του η εκδοχή του βοηθού: «Δεν μου έγινε πρόταση να γίνω βοηθός, ίσως υπήρχαν κάποιες σκέψεις για ομάδες που ήταν EuroLeague. Αλλά ξέρω τι κάνω. Πατάω στα πόδια μου».

Πόσο δύσκολη θα είναι η διαχείριση της συνθήκης πως θα είναι αναπόφευκτα ο σταρ της ομάδας: «Σταρ θα είναι η ομάδα. Το όνομά μου μπορεί να είναι αυτό που είναι, αλλά όλα τα φώτα θα πρέπει να περάσουν στους παίκτες και στον τρόπο που αυτοί αγωνίζονται».

Αν τον τρομάζει κάτι στο εγχείρημα αυτό: «Δεν υπάρχει κάτι που να με τρομάζει. Ίσα ίσα το αντίθετο. Στο μπάσκετ δεν με τρομάζει τίποτα. Όλοι οι άνθρωποι που έχουν μεράκι και όρεξη πετυχαίνουν».

Για το πόσο είναι αποφασισμένος να κάνει πέρα τη φιλοσοφία σαν παίκτης για να πετύχει ως προπονητής, μιας που θρύλοι ελάχιστες φορές κατόρθωσαν να κάνουν: «Το ελάχιστες το παίρνω σαν θετικό γιατί σημαίνει ότι υπάρχουν. Αν πιστεύεις ότι οι παίκτες που θα προπονήσεις θα κάνουν αυτά που θα έκανες εσύ τότε δεν υπήρχε λόγος να κάνω αυτή τη δουλειά. Τους διδάσκεις και τους μαθαίνεις να παίζουν σωστά και προχωράς με αυτό».

Για την χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών: «Για να παίξει καλά ένας νεαρός παίκτης θέλει έναν έμπειρο δίπλα. Θέλουμε ένα μείγμα μίας ομάδας που θα τα συνδυάζει. Σίγουρα λόγω των εξαιρετικών ακαδημιών της ομάδας θα πρέπει να αναδειχθούν τα νέα παιδιά. Χρειάζεται πλάνο και πρόγραμμα! Χρειάζεται ένα πλάνο 2-3 ετών για να βγει ένα παιδί έτοιμο να πάρει βασική θέση στην ομάδα».

Για ενδεχόμενα... λάβαρα: «Είναι απαγορευτικό αυτό, γιατί η ομάδα θα έχει νέους προπονητές και παίκτες. Αλλά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει πίεση στην ομάδα. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και να παλέψουμε».

Αν είναι πρόκληση να αποκτήσει ή να βελτιώσει επικοινωνιακό κομμάτι: «Έχω αποδείξει αν μπορώ να διαχειριστώ κρίσεις και ανθρώπους. Αντίθετα θα πω ότι είμαι ανοιχτόμυαλος και επικοινωνιακός έχοντας τη δική μου φιλοσοφία. Πιστεύω κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Χρειάζεται άτομα δίπλα του».

Για το αν θα έρθουν τα παιδιά του στο Περιστέρι: «Αν το θέλει το παιδί ας έρθει. Πιστεύω είναι δική τους απόφαση και όχι τους γονιού. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα. Και εμάς δεν μας πήγε κανείς. Έβλεπα την ταινία του Γιάννη και έλεγε ότι με τον αδερφό του έκαναν μιάμιση ώρα να φτάσουν στην προπόνηση. Αν το θέλεις το κάνεις. Το ίδιο θα κάνω με τα παιδιά μου».

Μοιραστείτε το: