26/06/2022
Μπάσκετ | Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 - 14:40

Ο Λιόλιος επιτέθηκε σε Γιαννακόπουλο και ΑΕΚ

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αποκάλυψε πως έκανε μήνυση στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και κάλεσε την Ένωση να φέρει στοιχεία για όσα του προσάπτει

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τρίτη (21/6) ο Βαγγέλης Λιόλιος και σε αυτή ειπώθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Ένα από τα βασικότερα είχε να κάνει με τη μήνυση που κατέθεσε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

«Στο θέμα των αδειοδοτήσεων ήμασταν παρόντες ως ομοσπονδία. Ενώ βρισκόμουν την Παρασκευή στη FIBA για τα 90 χρόνια, υπήρξε μια απίστευτη ανακοίνωση από τον κ. Γιαννακόπουλο, στην οποία καταφερόταν κατά του προέδρου της ΕΟΚ, με καταγγελίες απίστευτες, συκοφαντικές.

Και στο παρελθόν είχα δεχτεί από το ίδιο πρόσωπο πολλές καταγγελίες. Δεν με ενδιέφερε, ήξερα καλά τι αντίδραση μπορεί να υπήρχε. Δεν απάντησα ποτέ σε τίποτα. Είχε καταφερθεί εναντίον μου, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν με ήθελε για πρόεδρο. Δεν με πείραζε, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Οι συν αυτώ πάλι, διάφορα Μέσα δικά του, ήταν εναντίον μου, δεν με πείραζε. Γράφανε λάσπη, δεν με πείραζε.

Όταν απαντάς, ανοίγει ένας διάλογος που δεν με ενδιαφέρει. Ήξερα και ξέρω πάρα πολύ καλά πού ερχόμουν και τι θα ειπωθεί. Αν ήταν καλώς καμωμένα τα πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ, δεν θα ερχόμουν. Για να αλλάξει το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να σπάσει το τραπέζι και να ξανατοποθετηθεί και να βρει ο καθένας τη θέση του. Βάσει αρχών και νόμων. Ας γράψουν ό,τι θέλουν, δεν με ενδιαφέρει.

Όμως είναι πολύ διαφορετικό να καταφέρεται ο κ. Γιαννακόπουλος κατά του προέδρου της ΕΟΚ. Ο θεσμός δεν αγγίζεται. Εννοείται πως πήγα και κατέθεσα μήνυση κατά του κ. Γιαννακόπουλου, γιατί δεν επιτρέπω να θίξει το θεσμό του προέδρου. Για μένα ας πει ό,τι θέλει, τον πρόεδρο της ΕΟΚ όμως θα τον έχουμε ψηλά. Θα καταθέσω και αγωγή ζητώντας ένα πολύ μεγάλο ποσό και δεσμεύομαι πως θα μοιραστεί σε όλα τα ελληνικά σωματεία. Όταν και όποτε εκδικαστεί.

Ο οργανισμός του Παναθηναϊκού είναι τεράστιος, έχει φέρει έξι ευρωπαϊκά, με αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα όπως ο Αλβέρτης, ο Διαμαντίδης, ο Τσαρτσαρής, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ανθρώπους όπως ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Πρέπει να ευχαριστούμε αυτούς τους οργανισμούς που υπάρχουν, όπως τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, το Περιστέρι… Είναι καθήκον να τους προστατεύουμε τους οργανισμούς αυτούς. Αλλά να ξεχωρίσουμε τον οργανισμό από το φυσικό πρόσωπο.

Καταδικάζω τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του προσώπου, όχι το ίδιο το πρόσωπο, για συκοφαντική δυσφήμιση. Και δεν έχω καταδικαστεί εγώ ποτέ για συκοφαντική δυσφήμιση. Άλλοι έχουν καταδικαστεί. Ποτέ ξανά δεν πρόκειται να ασχοληθώ για οτιδήποτε γραφτεί για μένα από τον ίδιο ή τους πέριξ. Αν ξαναγίνει τέτοια αναφορά, η νομική υπηρεσία θα πράξει τα δέοντα. Για μένα έχει κλείσει εντελώς».

Από εκεί και πέρα, ο Λιόλιος πέρασε στην αντεπίθεση και με το θέμα της ΑΕΚ. Η Ένωση εξέδωσε ανακοινώσεις κατηγορώντας τον για διάφορα πράγματα και έλαβε τις ακόλουθες απαντήσεις.

«Η ΑΕΚ έκανε κάποιες εκκωφαντικές καταγγελίες για εγκληματική οργάνωση. Αντιλαμβανόσαστε τι σημαίνει η λέξη. Δεν είναι υπόνοιες, είναι θέση. Πήγαμε όλες τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ, όπως και κάποιων δημοσιογράφων που υποστηρίζουν αυτή τη θέση, για άμεση διερεύνηση.

Σήμερα μετά χαράς έμαθα πως η ΚΑΕ ΑΕΚ πήγε στον εισαγγελέα για να καταθέσει διάφορα που έχουν υποπέσει στην αντίληψή της. Έχουμε ζητήσει από την ΚΑΕ ΑΕΚ, την οποία σεβόμαστε και υποληπτόμαστε, όλα τα στοιχεία για να τα καταθέσουμε στη ΓΓΑ και είναι υποχρεωμένη να μας τα δώσει, γιατί αλλιώς είναι ποινικό αδίκημα.

Να πέσει άπλετο φως, για να δούμε ποιοι είναι αυτοί που αποτελούν την εγκληματική οργάνωση. Αλλιώς υπάρχει θέμα, δεν μπορεί ο καθένας να μιλάει έτσι και να θίγει έτσι εν συνόλω το ελληνικό μπάσκετ.

Στην τελευταία ΓΣ της ΕΟΚ πήραμε απόφαση με 97% να υπάρξει επιτροπή δεοντολογίας. Να θυμάστε ένα πράγμα, η ΕΟΚ είναι εδώ για να προστατεύει το ελληνικό μπάσκετ. Προστατεύει τους πάντες γιατί θέλει να ενώσει το ελληνικό μπάσκετ, όχι να το διχάσει. Να ρίξει άπλετο φως στους πάντες και να κινείται βάσει των νόμων των υπουργικών αποφάσεων. Δεν κάνουμε αυτό που μας έρχεται κάθε φορά, αλλά αυτό που επιτάσσει το δίκαιο.

Θα περιμένω τις εξελίξεις, είναι κάτι που παρακολουθούμε πολύ στενά. Περιμένουμε τις εξηγήσεις από την ΚΑΕ ΑΕΚ που μέχρι τώρα δεν έχουν έρθει, παρότι τις έχουμε ζητήσει. Είμαι σίγουρος όμως πως θα φέρει τα στοιχεία που έχει, που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της».

Τέλος, για τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι υπάλληλος σε εταιρεία του είναι διαιτητής στην Basket League, ανέφερε: «Για μένα μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Λέγανε και πριν τις εκλογές. Εγώ ξέρω ποιος είμαι και ο κόσμος ξέρει ποιος είμαι. Οι θεσμοί όμως δεν αγγίζονται. Για τον Λιόλιο ας πουν ό,τι θέλουν. Και στις εκλογές τα ίδια έλεγαν και έχασαν. Αν κάποιος έχει στοιχεία, ας πάει στον εισαγγελέα. Τα media αρκούν; Ας με καλέσει ο εισαγγελέας. Δεν κάνουν κακό σε μένα, αλλά στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν με πειράζει να κάνουν κακό σε μένα, αλλά στο ελληνικό μπάσκετ. Οποιοσδήποτε θεωρεί πως κάνω μια παράνομη πράξη, έχει κάθε δικαίωμα να κάνει μια αγωγή.

Σέβομαι πάντα τις αποφάσεις των δικαστηρίων, ακόμη κι αν είναι άδικες. Εδώ στη θέση που είμαι πρέπει η παρακαταθήκη που θα αφήσω να είναι η νομιμότητα. Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε τους στόχους μας, αν θα πάρουμε ευρωπαϊκά κλπ, αλλά θα αφήσω παρακαταθήκη στον επόμενο τη νομιμότητα. Μπορεί να κάνω 100 λάθη, θα ζητήσω συγγνώμη αν έχω κάνει κάτι λάθος. Αλλά δεν θέλω να πληγώνεται μέσω εμού το ελληνικό μπάσκετ.

Όλα αυτά που γράφονται είναι μια παραφιλολογία που δεν μας κάνει καλό. Όλοι θαυμάζουμε το επιχειρηματικό μοντέλο του ΝΒΑ και εκεί έχουν μια βασική αρχή. Μην τολμήσει κανείς να κάνει νύξη κατά του προϊόντος. Τους έχετε για τρελούς; Προφυλάσσουν το προϊόν τους.

Μην κάνουμε άλλο τοξικό το ελληνικό μπάσκετ. Μπορούμε να το κάνουμε νούμερο ένα στον κόσμο. Αν φταίω σε κάτι, να το διορθώσω, αλλά εδώ ήρθαμε για να βοηθήσουμε το ελληνικό μπάσκετ.

Μου λέτε αν κάποιος είχε επιχειρηματικά ένα μαγαζί… Τι να κάνω, να τους διώξω; Η ομοσπονδία είναι ένας οργανισμός και κάθε οργανισμός πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Απολογούμαι πρώτα στο ΔΣ και τη ΓΣ, θεσμικά και δέχομαι τις κριτικές όλες. Στη γενική συνέλευση που κουβεντιάσαμε, ήταν θετικοί κατά 96%. Αυτούς τους ανθρώπους δεν θα τους ακούσω;

Έχουν γραφτεί πάρα πολλά αυτό το διάστημα για τη λειτουργία της ΕΟΚ, που αν τα πιάσουμε ένα-ένα είναι παραπληροφόρηση. Και δεν με πήραν να με ρωτήσουν. Η ΚΕΔ έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο. Ορίστηκε από το ΔΣ, αλλά υπεύθυνος για τη συνολική λειτουργία είμαι εγώ. Εγώ θα κριθώ στο τέλος και θα κριθώ από όλο τον κόσμο. Κάθε μέλος της ΚΕΔ λειτουργεί εν συνόλω να κάνει τη δουλειά του χωρίς παρέμβαση από κανέναν».

Μοιραστείτε το: