17/08/2022
ΑΕΛ | Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 - 13:30

Στον «αέρα» το μέλλον της ΑΕΛ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση ενόψει λύσεως και εκκαθαρίσεως της εταιρείας ζήτησε το ερασιτεχνικό σωματείο των Θεσσαλών

Ο Αλέξης Κούγιας έχει ξεκαθαρίσει πως πωλείται η ΑΕΛ και σε περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Με αυτή την αφορμή γίνονται διεργασίες εντός της ομάδας.

Η Ερασιτεχνική ΑΕΛ με έγγραφό της ζήτησε Γενική Συνέλευση προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο πτώχευσης και εκκαθάρισης της ΠΑΕ.

Μεταξύ άλλων η Εραιστεχνική ΑΕΛ αναφέρει: «Μετά τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του κ.Κούγια περί ενδεχομένου πτώχευσης και εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ αιτούμαστε την άμεση σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΛ της οποίας είμαστε κάτοχοι του 10% των μετοχών. Εκτιμώντας την κρισιμότητα των στιγμών για το μέλλον της Ομάδας μας, σας καλούμε μέχρι το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 να πραγματοποιήσετε το αίτημά μας».

Ο Αλέξης Κούγιας έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Λάβαμε την επιστολή σας.

Το ενδεχόμενο λύσεως και εκκαθαρίσεως της εταιρείας είναι σοβαρό και οφείλεται τόσο στην δική σας από το 2016 λυσσώδη προσπάθεια ώστε να μην έρχονται οπαδοί της ΑΕΛ στο γήπεδο και συνεχή δυσφήμιση του νομικού προσώπου της εταιρείας και του ιδιοκτήτη της κ. Αλέξη Κούγια ο οποίος απετέλεσε το μοναδικό οικονομικό στήριγμα τα 7 αυτά χρόνια, αλλά και σε βαθμό απιστίας εις βάρος των συμφερόντων του σωματείου για την συμπεριφορά σας η οποία ποτέ δεν κατοχύρωσε τα συμφέροντα της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΛ, ώστε αυτή να αγωνίζεται με ένα λογικό μίσθωμα στο AEL FC ARENA, το οποίο παραχωρήσατε δωρεάν στον Κώστα Πηλαδάκη και μας οδήγησε στην τραγική θέση να πληρώσουμε για 5ετή χρήση αυτού του γηπέδου (το Αλκαζάρ ήταν ακατάλληλο πριν πληρώσει ο κ. Κούγιας 600.000€ για την ανακατασκευή του, αφού μέχρι και τα τουρνικέ μεταφέρθηκαν δωρεάν στο AEL FC ARENA), το πρωτοφανές ποσό των 2.650.000€ το οποίο περιλαμβάνει μίσθωμα, 3 φορές ανακατασκευή χλοοτάπητα, ανακατασκευή εσωτερικών χώρων, ανακατασκευή μπουτίκ, αγορά πούλμαν.

Να είστε βέβαιοι ότι εφόσον εκπνεύσει η προθεσμία για την πώληση των μετοχών με τα ποσά που έχουν δημοσίως ορισθεί και προ της επισήμου κηρύξεως της λύσεως της εταιρείας θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση με την παρουσία και όλων των θεσμικών οργάνων της πόλης, αλλά και πολιτευτών και βουλευτών στο Επιμελητήριο Λάρισας και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί».

Μοιραστείτε το: