25/09/2022
Πρωτάθλημα | Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 - 21:52

To CAS έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της Κοζάνης

Η ομάδα της Μακεδονίας περιμένει την τελική δικαίωσή της από το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο

Τα χαμόγελα επανήλθαν στη διοίκηση της Κοζάνης που είδε με ικανοποίηση την απόφαση του CAS την Παρασκευή (27/5). Το σχετικό έγγραφο αναφέρει ότι γίνονται δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της ομάδας της Μακεδονίας κατά της ΕΠΟ και ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής μέχρι το CAS να εκδικάσει την ουσία της απόφασης που λήφθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων. Αυτό σημαίνει ότι και τα μπαράζ των πρωταθλητών της Γ' Εθνικής να συνεχιστούν, μπορεί η κατάσταση να αλλάξει, αν δικαιωθεί τελικά η ομάδα της Κοζάνης.

Στην πολύκροτη αυτή υπόθεση εμπλέκονται οι ομάδες Κοζάνη, Λευκίμμη, Μακεδονικός και Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας. Οι Κοζάνη και Μακεδονικός μάχονταν φέτος για την πρωτιά του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής και οι Λευκίμμη και Μέγας Αλέξανδρος για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στον αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής, σημειώθηκε το αποτέλεσμα Μέγας Αλέξανδρος - Λευκίμμη 2-1 με τους φιλοξενούμενους να έχουν τρομερά παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης και να αποβάλλονται 3 παίκτες τους. Ένας παίκτης της Λευκίμμης, ο Ανδρέας Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνα ότι εξύβρισε τον διαιτητή αλλά δεν υπήρξε επίσημη ποινή (σ.σ. αποβολή) για τη συμπεριφορά αυτή.

Στον επόμενο αγώνα, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής, σημειώθηκε το αποτέλεσμα Λευκίμμη - Μακεδονικός 1-0. Ο Μακεδονικός με αυτή την ήττα έμεινε δεύτερος, πίσω από την Κοζάνη, ενώ η Λευκίμμη εξασφάλισε την παραμονή της εις βάρος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και εκεί ξεκίνησαν όλα.

Ο Μακεδονικός έκανε ένσταση για να πάρει τον αγώνα με τη Λευκίμμη στα χαρτιά με 3-0 λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Θεοδωράκη, δηλώνοντας ότι έπρεπε να μην αγωνιστεί στο μεταξύ τους ματς λόγω της συμπεριφοράς του προς τον διαιτητή του αγώνα με τον Μέγα Αλέξανδρο. Η ένσταση απορρίφθηκε στις 15 Απριλίου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως, άσκησε το δικαίωμα έφεσης και η αρμόδια Επιτροπή έκανε δεκτή την έφεση με ψήφους 3-0 επικυρώνοντας με σκορ 3-0 τον αγώνα στον Μακεδονικό και αφαιρώντας και 3 βαθμούς από τη Λευκίμμη.

Αυτή η απόφαση μετέτρεψε σε πρωταθλητή του 2ου ομίλου τον Μακεδονικό που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα μπαράζ πρωταθλητών Γ' Εθνικής και καταδίκασε σε υποβιβασμό την ομάδα της Λευκίμμης, με τον Μέγα Αλέξανδρο να επωφελείται και να παραμένει στη Γ' Εθνική.

Ωστόσο, η διοίκηση της Κοζάνης δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα, προσφεύγοντας στο CAS, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, την Παρασκευή (27/5) ζήτησε από την ΕΠΟ να μπλοκάρει κάθε ενέργεια επικύρωσης της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Μένει να φανεί μετά τα νέα δεδομένα ποια θα είναι η συνέχεια...

Μοιραστείτε το: