26/06/2022
ΑΕΛ | Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 - 23:19

ΑΕΛ: «Δικαίωση Κούγια, τιμωρήθηκαν Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης»

Οι Θεσσαλοί δημοσιοποίησαν την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας * Τρεις μήνες τους απαγορεύεται η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και χάνουν τη θέση τους και στις ΕΠΣ * Μία εβδομάδα χωρίς κανέναν να τον ελέγχει στην ΕΠΟ ο Φιλιππούσης 

Τελικά ο Αλέξης Κούγιας πέτυχε το σκοπό του και ανέτρεψε -έστω και προσωρινά- το προεδρείο της ΕΠΟ! Κι αυτό διότι η Επιτροπή Δεοντολογίας τιμώρησε τον αναπληρωτή πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Δημητρίου, τον α’ αντιπρόεδρο Αστέριο Αντωνίου και τον ταμία Κλέαρχο Τζαφέρη.

Την απόφαση τη δημοσιοποίησε η ΠΑΕ ΑΕΛ με ανακοίνωση της αργά το βράδυ της Τετάρτης (25/5) χωρίς πολλές λεπτομέρειες με τις πληροφορίες, ωστόσο, να αναφέρουν ότι οι τρεις παράγοντες έχουν ποινή τρίμηνης απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, η οποία είναι μεν εφέσιμη, αλλά τους επηρεάζει και στις ΕΠΣ που είναι πρόεδροι (Αθηνών ο Δημητρίου, Πέλλας ο Αντωνίου και Δ. Αττικής ο Τζαφέρης).   

Έτσι τη θέση τους στην Ε.Ε. της ΕΠΟ θα πάρουν οι τρία κατά σειρά αναπληρωματικά μέλη, ο λόγος για τους Διακοφώτη, Τόκα και Σαρηγιαννίδη. Και πλέον μέχρι την εκλογή του Μπαλτάκου ως νέου προέδρου της ΕΠΟ την 1 η Ιουνίου για μία εβδομάδα ο CEO, Ιάκωβος Φιλιππούσης, δεν έχει κανέναν να τον ελέγχει (έστω και τυπικά).

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, στην οποία γίνεται γνωστή και η λύση της συνεργασίας με τον Ομάρ αναφέρει τα εξής:   

 «1) Η απόλυτη ηθική δικαίωση για την ΑΕΛ και τον Πρόεδρό της κ. Αλέξιο Κούγια ήταν η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που τιμώρησε με έκπτωση από το αξίωμα τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Αστέριο Αντωνίου, τον Ταμία Κλέαρχο Τζαφέρη, αλλά και ουσιαστικά τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ Νίκο Μπάρτζη και τον διευθυντή της υπηρεσίας Αδειοδοτήσεων και νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ Βασίλη Σαράκη για την σκανδαλώδη απόφασή τους, κατόπιν παράνομης εισηγήσεως των δύο δικηγόρων, να αδειοδοτήσουν 11 ΠΑΕ της Super League 2 και να τις επιτρέψουν να κάνουν μεταγραφές αλλοιώνοντας το πρωτάθλημα της Super League 2.

Την τιμωρία των δύο δικηγόρων η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ παρέπεμψε στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

2)  Δεκτή έγινε η έφεση της ΑΕΛ από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και έτσι εξαφανίσθηκε το εξοντωτικό πρόστιμο των 11.000€ το οποίο είχε επιβληθεί  μετά από παράνομη άσκηση πειθαρχικής διώξεως, απο τους ποδοσφαιρικούς Εισαγγελείς, κατόπιν εισήγησης του Ιάκωβου Φιλιππούση, στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, δικαιώνοντας την ΑΕΛ και τον πρόεδρο της, οι οποίοι κατήγγειλαν διωγμό της ΑΕΛ και του κ. Κούγια, ώστε να μην αναδεικνύει τις παρανομίες που συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για αυτές τις συμπεριφορές των ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων και των πειθαρχικών Δικαστών ο κ. Κούγιας και η ΠΑΕ ΑΕΛ θα υποβάλλουν αναφορά στην Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά θα καταγγείλουν και τον Ιάκωβο Φιλιππούση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Σημειωτέον ότι ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ εκκρεμεί η εκδίκαση αλλά και αποφάσεις άλλων αυτού του είδους παράνομων διώξεων.

3) H ΑΕΛ για οικονομικούς λόγους που αφορούν την επιβίωσή της έλυσε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον διεθνή Κενυάτη ποδοσφαιριστή Οmar Abud.

Στον Οmar Abud ευχόμαστε κάθε ευτυχία στην ποδοσφαιρική του και στην οικογενειακή του ζωή, γιατί είναι ένα θαυμάσιο παιδί τον οποίο αγαπήσαμε όλοι και τον περιμένουμε σύντομα να είναι πάλι μέλος της οικογένειάς μας.

Αύριο θα δημοσιοποιήσουμε το συγκινητικό μήνυμα που έστειλε στον Πρόεδρο κ. Αλέξιο Κούγια».

Μοιραστείτε το: