25/06/2022
ΙΩΝΙΚΟΣ | Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 - 21:19

Ιωνικός: «Φαινόμενα ρατσισμού δεν υπήρχαν ποτέ στο γήπεδο της Νεάπολης...»

Η απάντηση των Νικαιωτών στον Νταγκό * Το μήνυμα της οικογένειας Τσιριγώτη για την 7η θέση

Aντίδραση υπήρξε τη Δευτέρα (16/5) από τον Ιωνικό στην καταγγελία του Νάντρεϊ Νταγκό για ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από οπαδούς των «κυανόλευκων».

Οι Νικαιώτες αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι δεν έχουν καταγραφεί ποτέ φαινόμενα ρατσισμού στο γήπεδό τους, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο σε μια περιοχή όπως η Νίκαια, που φιλοξενεί μετανάστες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Αναλυτικά: «Ο ρατσισμός δεν χωράει στο γήπεδό μας, ούτε στην κοινωνία και αυτό αποτελεί μια αρχή του συλλόγου μας. Λέμε όχι στον ρατσισμό και σε οποιαδήποτε διάκριση!

Θεωρούμε άδικο να λέγεται από έναν ποδοσφαιριστή σε ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον πως δέχτηκε ρατσιστικές επιθέσεις, προσβάλοντας έτσι τον κόσμο της

Νίκαιας και τις προσφυγικές του ρίζες...

Σε μια περιοχή προσφύγων όπως η Νίκαια, που φιλοξενεί μετανάστες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, μοιάζει απίθανο να υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές και δεν έχουμε αντιληφθεί αν κακώς έχει γίνει κάποιο μεμονωμένο περιστατικό.

Σε μια ομάδα όπως ο Ιωνικός με ποδοσφαιριστές από 13 διαφορετικές εθνικότητες, θα ήταν αδύνατο να υπάρξουν ρατσιστικές συμπεριφορές προς κάθε άνθρωπο και προς πάσα κατεύθυνση. Θα ήταν σαν να προσβάλαμε ένα δικό μας παιδί! Φαινόμενα ρατσισμού δεν υπήρχαν ποτέ στο γήπεδο της Νεάπολης, ούτε τα ανεχτήκαμε ποτέ, κάτι που έχουμε αποδείξει τόσα πολλά χρόνια με τις πράξεις μας. Ευχόμαστε στην ομάδα του Παναιτωλικού και σε όλους τους ποδοσφαιριστές του να έχουν καλή συνέχεια με υγεία!».

Στο μεταξύ, η οικογένεια Τσιριγώτη σε δήλωσή της για την κατάκτηση της 7ης θέσης στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1 αναφέρει τα εξής: «Όλοι οι στόχοι είναι εφικτοί όταν υπάρχει ισχυρή θέληση. Και πώς αλλιώς θα ήταν. Εδώ είναι Νίκαια.

Ο Ιωνικός είναι το “μπλόκο” στις συνειδήσεις των Νικαιωτών. Με αξιοπρέπεια παλέψαμε όλα τα παιχνίδια και με υπερηφάνια τα καταφέραμε. Παραμένουμε ισχυροί σαν ατσάλι και χτίζουμε για τη νέα χρονιά που έρχεται! Για όλους τους οπαδούς που μας βλέπουν από εκεί ψηλά, αλλά και για τους πιστούς που μας ακολουθούν. ΜΟΝΟ ΙΩΝΙΚΟΣ - ΟΛΑ ΜΠΛΕ».

Μοιραστείτε το: