18/05/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 - 17:10

Απορρίφθηκε η ένσταση της ΑΣΑ κατά της Καβάλας

Θα οριστεί εκ νέου το εξ αναβολής ματς της 2 ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας 2 * Πληρώνουν ΑΕΛ και Κούγιας * Βάζει το χέρι στην τσέπη και ο Ολυμπιακός Βόλου * Απαλλαγή για τον Παναθηναϊκό Β’

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Αναγέννησης Καρδίτσας να πάρει στα «χαρτιά» το εξ αναβολής ματς με την Καβάλα, που δεν είχε γίνει ούτε στις 2 Ιανουαρίου 2022 λόγω κορωνοϊού… Η ΑΣΑ είχε καταθέσει ένσταση θεωρώντας ότι η αναμέτρηση δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα των γηπεδούχων «αργοναυτών» επικαλούμενη ότι τα κρούσματα ήταν λιγότερα από επτά, που είχαν δηλωθεί. Ωστόσο, ο Αθλητικός Δικαστής της Σούπερ Λίγκας απέρριψε την ένταση της Αναγέννησης Καρδίτσας και ως εκ τούτου η διοργανώτρια θα ορίσει εκ νέου το συγκεκριμένο ματς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Σε λοιπές αποφάσεις πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν ΑΕΛ και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Αλέξης Κούγιας, αλλά και ο Ολυμπιακός Βόλου.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της SL2 την Παρασκευή (21/1) αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

• ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση (ρίψη αντικειμένων). ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ τη χρηματική ποινή των 2.000€ (αγώνας 29.12.21 με ΠΑΕ Αλμωπό Αριδαίας).

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β από την αποδιδόμενη σε αυτή πειθαρχική παράβαση της μη δήλωσης προπονητή (αγώνας 29.12.22 με ΠΑΕ Ζάκυνθος)

• ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση, της μη δήλωσης προπονητή. ΔΕΧΕΤΑΙ ότι ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ τέλεση την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση, ήτοι δηλώθηκε στην λίστα αξιωματούχων της ομάδας ως ‘‘διερμηνέας ομάδας’’ και συνεπώς παρευρισκόταν στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ την χρηματική ποινή των 1000€. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον ΚΟΥΓΙΑ ΑΛΕΞΙΟ την χρηματική ποινή των 1500€ (αγώνας 29.12.2022 με ΠΑΕ Α.Ο. Ξάνθη)

• ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ένσταση της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ως απαράδεκτη. ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την κατάπτωση του καταβληθέντος παραβόλου υπέρ της Διοργανώτριας Αρχής. (αναβολή αγώνα με ΠΑΕ Καβάλα 2.1.22)». 

Μοιραστείτε το: