26/09/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 - 12:16

Δανιήλ: «Δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία κανενός»

Για τις νέες κάρτες υγείας, μίλησε ο πρόεδρος της επιτροπής των Πρωταθλημάτων της ΕΠΟ μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ, Σάββα Δημητριάδη

Ο Άγγελος Δανιήλ, σε δηλώσεις του, τάχθηκε υπέρ των νέων καρτών υγείας για τους αθλητές που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό. Μιλώντας στο «Metropolis 95,5», την Πέμπτη (20/1), μαζί με τον πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββα Δημητριάδη, ο οποίος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, υποστήριξε πως δεν τον ενδιαφέρει αν θα υπάρξουν ενστάσεις στους αγώνες, καθώς δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύει την υγεία των παικτών που είναι πάνω από όλα.

Από την άλλη ο Δημητριάδης επί της ουσίας συμφώνησε με τον Δανιήλ και συμπλήρωσε πως πολλές ομάδες δεν ήξεραν έγκαιρα τη συγκεκριμένη αλλαγή στο πρωτόκολλο παρά το γεγονός πως οι ΕΠΣ τις ενημέρωσαν άμεσα, επομένως η ΕΠΟ έπραξε ορθά και έστειλε το νέο πρωτόκολλο. Τέλος, και οι δύο τόνισαν πως η γνωμάτευση από καρδιολόγο είναι κομβικής σημασίας για το καλό της υγείας των αθλητών.

Οι δηλώσεις Δανιήλ:

«Για όποιον αθλητή έχει νοσήσει από κορωνοϊό χρειάζεται γνωμάτευση καρδιολόγου για να μπορεί να αθληθεί κανονικά και έκδοση νέας Κάρτας Υγείας από ειδικευμένο καρδιολόγο ώστε να μπορεί και να αγωνιστεί κανονικά και στα παιχνίδια. Αυτό γίνεται για να προστατευτεί πρώτα ο αθλητής. Δεν ξέρω αν θα γίνουν ενστάσεις, αυτά είναι άλλα κομμάτια που δεν μπλέκομαι. Η νέα κάρτα υγείας για τους αθλητές που νόσησαν από κορωνοϊό γίνεται για να προστατευτεί πρώτα ο παίκτης και μετά ο παράγοντας. Να δώσουμε όλη την προσοχή μας σ΄ αυτό. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία κανενός. Το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν άλλαξε τώρα εδώ και μήνες είναι σε ισχύ».

Οι δηλώσεις Δημητριάδη:

«Πολλές ομάδες δεν το ήξεραν καν. Καλά έκανε η ΕΠΟ και μας έστειλε σήμερα το πρωτόκολλο. Εμείς από την πλευρά μας ενημερώσαμε αμέσως τις ομάδες. Τώρα, είμαστε σε επικοινωνία με τα σωματεία γιατί αύριο έχουμε αγώνες Κυπέλλου στην ΕΠΣΜ κι αν από αυτές τις ομάδες έχουν παίκτη που πέρασε πρόσφατα από κορωνοϊό και δεν μπορεί να περάσει από καρδιολόγο, τότε θα πρέπει να αναβάλλουμε τα ματς. Εμείς διακόψαμε για δυο εβδομάδες το Πρωτάθλημα λόγω κρουσμάτων και ίσως να πάμε και για άλλη, αλλά αυτό θα το δούμε αν θα γίνει».

Μοιραστείτε το: