02/06/2023
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 - 13:59

Αυτό που δεν έκανε Ολυμπιακός & Παναθηναϊκός το έκανε ο Λεβαδειακός και μηδενίζεται η Καλαμάτα λόγω ληγμένων Καρτών Υγείας!

Απίστευτη γκάφα και παραβίαση του κανονισμού από τους Μεσσήνιους, που θα χάσουν το ματς με 3-0 αφού οι Βοιωτοί αντιλήφθηκαν το γεγονός και προχώρησαν έγκαιρα σε ένσταση * Τι προβλέπει το άρθρο 3 του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στη «Μαύρη Θύελλα»

Κι όμως συμβαίνουν και αυτά για όσους είναι καλά διαβασμένοι και την πληρώνουν οι αδιάβαστοι! Αυτό που δεν πέτυχαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μεταξύ τους ντέρμπι στη Λεωφόρο το βράδυ της Κυριακής 16 Ιανουαρίου 2022 στη Σούπερ Λίγκα 1 το πετυχαίνει τελικά ο Λεβαδειακός με την Καλαμάτα… Πριν το ματς των «αιωνίων» οι δύο αντίπαλοι έκαναν έλεγχο στις Κάρτες Υγείας των ποδοσφαιριστών για να διαπιστωθεί αν όσοι είχαν περάσει κορωνοϊό είχαν βγάλει νέες όπως προβλέπεται ρητώς… Στην περίπτωση «πράσινων» και «ερυθρόλευκων» όλα ήταν νόμιμα, αλλά στη Λιβεδειά στο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκα 2 υπήρξε θέμα, το οποίο τελικά καίει τους φιλοξενούμενους στο Λεβαδειακός – Καλαμάτα! 

Οι Μεσήννιοι παραβίασαν τον κανονισμό και έπαιξαν με ληγμένες Κάρτες Υγείας! Οι Βοιωτοί το αντιλήφθηκαν αμέσως, κατέθεσαν ένταση και θα πάρουν το ματς με 3-0, καθώς η Καλαμάτα βάσει του κανονισμού μηδενίζεται!

Το τι ακριβώς ισχύει περιγράφεται με σαφήνεια στο άρθρο 3 του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου… Εκεί χαρακτηριστικά αναφέρονται τα ακόλουθα στο επίμαχο σημείο για αθλητές, που είχαν κορωνοϊό: «Σε περίπτωση βεβαιωμένης πρόσφατης λοίμωξης, ο αθλητής θα παραπέμπεται για εκτεταμένο καρδιολογικό και εργαστηριακό έλεγχο και θα εκδίδεται νέα κάρτα υγείας αθλητή, απαραίτητα από ειδικευμένο καρδιολόγο».  

Η Καλαμάτα, λοιπόν, που είχε πολλούς ποδοσφαιριστές πρόσφατα με κορωνοϊό σε βαθμό που είχαν αναβληθεί και ματς της, δεν προχώρησε σε έκδοση νέων Καρτών Υγείας σε όσους είχαν νοσήσει! Αντιθέτως πήγε και έπαιξε την αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της SL2 με ληγμένες Κάρτες Υγείας.

Μάλιστα, το τραγικό σφάλμα το παραδέχονται και στην Καλαμάτα (υπάρχουν ήδη σχετικά δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ της Μεσσηνίας) και γίνεται αντιληπτό ότι στον Αθλητικό Δικαστή δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο για την «Μαύρη Θύελλα» με τον μηδενισμό της να είναι δεδομένος. 

Να σημειώσουμε ότι στο άρθρο 3 του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου βασίστηκαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός, αλλά και άλλες ομάδες όπως ο Αστέρας Βλαχιώτη…  

Μοιραστείτε το: