26/05/2022
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 - 12:44

Απόλλων Σμύρνης: Τέλος οι φιλοξενούμενοι οπαδοί για να σταματήσει η «δικτατορία του προστίμου»

Μόνο οι κάτοχοι διαρκείας και φίλαθλοι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» θα μπαίνουν πλέον στη Ριζούπολη

Για δεύτερη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα, στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Απόλλων Σμύρνης τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο για «παρατράγουδα» φιλοξενούμενων οπαδών… Και επειδή είχε προηγηθεί ανάλογο φαινόμενο και με την ΑΕΚ η διοίκηση της «κυανόλευκης» ΠΑΕ αποφάσισε να βάλει τέλος στην είσοδο άλλων οπαδών στη Ριζούπολη.

Έτσι στις κερκίδες του «Γ. Καμάρας» θα μπορούν να κάθονται πλέον μόνο Απολλωνιστές, είτε από τα διαρκείας είτε από εισιτήρια που θα εκδίδονται.

Και αυτό για να σταματήσει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Ελαφρά Ταξιαρχία» η… δικτατορία του προστίμου!

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης την Παρασκευή (14/1) εξηγεί την όλη κατάσταση, αναλυτικά αναφέρει τα εξής: 

«Μετά το πρόστιμο των 5000€ που επιβλήθηκε στην ομάδα μας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό εξαιτίας της παρουσίας οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας…Μετά το πρόστιμο των 3000€ που μας είχε επιβληθεί για τον ίδιο λόγο στον αγώνα της ομάδας μας με την ΑΕΚ, δηλαδή και πάλι για την παρουσία των φιλοξενούμενων οπαδών στο γήπεδο μας… 

Πρόστιμα δηλαδή σε αγώνες στους οποίους κατά γενική ομολογία οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων είχαν, σε γενικές γραμμές, κόσμια συμπεριφορά….Πρόστιμα σε αγώνα που η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται διαδικτυακά, ακριβώς όπως ορίζουν οι σχετικές ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση). 

Αποφασίσαμε τα ακόλουθα:

1) Κλείνουμε το γήπεδο μας και δεν παραχωρούμε εισιτήρια για τα εντός έδρας παιχνίδια μας -ούτε μέσω VIVA- προκειμένου αυτά να μην φτάσουν στα χέρια οπαδών φιλοξενούμενης ομάδας.

2) Θα δίνουμε όπου είμαστε υποχρεωμένοι τον ελάχιστο αριθμό προσκλήσεων στην φιλοξενούμενη ομάδα.

3) Θα επιτρέπουμε φυσικά την είσοδο στο γήπεδο στους φιλάθλους που έχουν διαρκείας της ομάδας μας.

4) Θα πωλούνται εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες μέχρι την παραμονή του ματς και μόνο σε φίλους της ομάδας μας αφού ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.

5) Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος αντίπαλης ομάδας βρει κάποιον παραπλανητικό τρόπο και εισέλθει στο γήπεδο θα τον απομακρύνουμε από αυτό. Παίρνουμε μέτρα καθώς βλέπουμε ότι η προσπάθεια εξόντωσης της ομάδας μας συνεχίζεται με κάθε μέσο. 

Σε ένα ποδόσφαιρο που τιμωρεί τη συνέπεια και τη νομιμότητα, οι εισπράκτορες βρήκαν τρόπο σε δύσκολες εποχές να γεμίσουν τα ταμεία τους. Επιβάλλοντας τη  ‘‘δικτατορία του προστίμου’’. 

Τιμωρούμαστε γιατί αδυνατούμε να κλείσουμε το στόμα οπαδών άλλης ομάδας που προμηθεύτηκαν εισιτήρια με τον τρόπο που η Κοινή Υπουργική Απόφαση επιβάλει. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε σε μια εποχή που οι ομάδες κάνουν αγώνα προκειμένου να επιβιώσουν και να καλύψουν τις ανάγκες τους πληρώνοντας οικονομικές υποχρεώσεις, αθλητές και υπαλληλικό προσωπικό ήδη μεγάλες καθυστερήσεις. 

Αρνούμαστε τη δικτατορία των άδικων προστίμων».

Μοιραστείτε το: