26/05/2022
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 - 13:02

Λούβαρης σε Ντέμη Νικολαΐδη: «Αν δεν θες εσύ τον Ολυμπιακό μία, εμείς δεν σε θέλουμε δέκα!»

Το χρονικό της διαπραγμάτευσης με τον μετέπειτα διεθνή άσο της ΑΕΚ, όταν ακόμα ήταν στον Απόλλωνα Σμύρνης, έδωσε ο πρώην αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων»

Μεγάλη ιστορία, που πουλάει ακόμα… Το καλοκαίρι του 1996 Ολυμπιακός και ΑΕΚ κοντραρίστηκαν για το ποιος θα αγοράσει από τον Απόλλωνα Σμύρνης τον Ντέμη Νικολαΐδη… Ο νεαρός τότε επιθετικός επιλέγει την Ένωση, δηλώνοντας οπαδός της, παρά το γεγονός ότι ο ιστορικός πρόεδρος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» τα έχει βρει με τους «ερυθρόλευκους».

Το χρονικό της διαπραγμάτευσης με τον μετέπειτα διεθνή άσο των «κιτρινόμαυρων» ξαναθυμήθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος και διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Λούβαρης σε συνέντευξη, που παραχώρησε στον Θέμη Σινάνογλου για το «Φως των Σπορ» την Παρασκευή (12/11). 

Αναλυτικά, το συγκεκριμένο κομμάτι της συνέντευξης:

-Το καλοκαίρι του 2003 κάνατε εσείς προτάσεις στον Ντέμη Νικολαΐδη να έρθει στον Ολυμπιακό; Πριν πάει στην Ατλέτικο...

«Καμία κίνηση δεν έκανα απολύτως. Και ειδικά με τον Τσάλασαν δεν υπήρχε περίπτωση».

-Η πρώτη πρόταση το καλοκαίρι του 1996. Τον συναντήσατε;

«Ναι».

-Σε ποιο μέρος;

«Στο γραφείο του τότε μάνατζέρ του, του Πασχάλη Παπαδόπουλου».

-Ποιος τον ήθελε τότε; Είχατε μιλήσει εσείς με τον Μπάγεβιτς που θα ερχόταν στον Ολυμπιακό;

«Όλοι τον θέλαμε τότε. Μας είχε βάλει και γκολ στο Καραϊσκάκη με τον Απόλλωνα, ήταν καλός ταλαντούχος παίκτης. Είπαμε να τον πάρουμε. Και το κανόνισα με τον Αλαμάνο του Απόλλωνα, τον κλείσαμε».

-Αλλά η ΑΕΚ είχε πάει στον παίκτη, έτσι είχε πει ο Αλαμάνος. Και γιατί σας κάλεσε ο μάνατζερ του Ντέμη στο γραφείο του να συναντήσετε τον παίκτη; Γι' αυτό θυμώσατε;

«Ακούστε τι έγινε, το θυμάμαι λες και τα έχω γραμμένα σε μαγνητόφωνο. Ό,τι άλλο πει ο παίκτης θα είναι ψέμα. Δεν του κάναμε καν πρόταση για λεφτά».

-Δεν του προτείνατε λεφτά;

«Όχι, δεν φτάσαμε εκεί. Μου είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης “εγώ είμαι ΑΕΚ. Ξέρω ότι έχετε συμφωνήσει με τον Απόλλωνα, αλλά εγώ είμαι φανατικός ΑΕΚτζής”. Και μου έδειξε μάλιστα ένα τατουάζ της ΑΕΚ στο μπράτσο...».

-Και τι του είπατε εσείς;

«Να πας στο καλό! Αν δεν θες εσύ τον Ολυμπιακό μία, εμείς δεν σε θέλουμε δέκα!».

-Αλήθεια λέτε;

«Ό,τι άλλο σας πουν θα είναι ψέμα. Τα πράγματα έγιναν έτσι όπως τα ΄λεω. Του είπα “να πας στο καλό. Αν εσύ δεν μας θες μία, εμείς δεν σε θέλουμε δέκα”».

Μοιραστείτε το: