19/10/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:47

Χανιά στο Διαιτητικό κατά Ε.Ε. της ΕΠΟ για την επανεξέταση των «πέντε» εκπρόθεσμων δελτίων

Προσπαθούν να αποφύγουν να χάσουν τους ποδοσφαιριστές τους τα «δελφίνια»

Η σκανδαλώδης απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών να εκδώσει πέντε εκπρόθεσμα δελτία των Χανίων, που σας αποκάλυψε το a-sports.gr, εν συνεχεία προκάλεσε την παρέμβαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που ξαναγυρίζει την υπόθεση για επανεξέταση.

Εξέλιξη αρνητική για τους Κρητικούς, οι οποίοι θέλοντας να την αποφύγουν για να γλιτώσουν την πολύ πιθανή ακύρωση της έκδοσης των πέντε δελτίων προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ζητώντας να μην υπάρξει αναψηλάφηση της όλης υπόθεσης.

Η προσφυγή των Χανίων θα συζητηθεί στις 5 Οκτωβρίου και η ενημέρωση της ΕΠΟ επ’ αυτής αναφέρει τα ακόλουθα την Πέμπτη (23/9): «Προσφυγή της ΠΑΕ με την επωνυμία «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ΠΑΕ» και τον διακριτικό τίτλο ‘‘ΠΑΕ-ΧΑΝΙΑ’’ ΚΑΤΑ του Ν.Π.Ι.Δ. Τριτοβάθμιου Σωματείου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ’’ και ΚΑΤΑ Α) της με αριθμό 11/9η Σεπτεμβρίου 2021, αποφάσεως της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ε/ΕΠΟ) δυνάμει της οποίας αποφασίστηκε: «Η επανεξέταση (αναψηλάφηση) της με αριθμό 440/30.08.2021 απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών (Ε.Ι.Π.) με την οποία έγινε δεκτή η από 10.08.2021 αίτηση της ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ και εγκρίθηκαν πέντε (5) αιτήσεις ανανεώσεως συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω 25 ετών που είχαν λήξει στις 30.06.2021. Οι εν λόγω αιτήσεις κατατέθηκαν (κατά πολύ) εκπρόθεσμα, αντίθετα με την υπ΄αριθ. 08/30.07.2021 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με την οποία απορρίφθηκε το υπ΄ αριθ. Πρωτ.98526/2021 αίτημα της Super League 2 περί δυνατότητας ανανέωσης των συμβολαίων των άνω των 25 ετών ποδοσφαιριστών, τα οποία έληξαν στις 30.06.2021, για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ της Super League 2. H επανεξέταση θα γίνει από την ίδια την Επιτροπή (ΕΙΠ) σε πλήρη σύνθεση υπό τον αναπληρωτή Πρόεδρο αυτής’’ και Β) Κάθε άλλης συναφούς προς αυτήν, πράξεως».

Υπενθυμίζουμε ότι τα επίμαχα δελτία αφορούν τους ποδοσφαιριστές Παναγιωτούδη, Τριανταφυλλάκο, Βασιλόγιαννη, Κουτσαβασίλη και Καρλίτος, δηλαδή ό,τι πιο έμπειρο και ποιοτικότερο διαθέτουν στο ρόστερ τους τα Χανιά.

Μοιραστείτε το: