19/10/2021
ΑΕΛ | Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:36

Πάει στο Διαιτητικό Δικαστήριο η ΑΕΛ...

Ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της εξαίρεσης από την αδειοδότηση των ομάδων που ανεβαίνουν με μη αγωνιστικά κριτήρια από την περσινή Football League στη νέα SL2

Aντίδραση υπήρξε την Πέμπτη (16/9) από την ΑΕΛ σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ να μην ισχύσουν τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες που ανεβαίνουν με μη αγωνιστικά κριτήρια από την περσινή Football League στη νέα Σούπερ Λίγκα 2 με βάση το νόμο Αυγενάκη.

Οι «βυσσινί» ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, που τη χαρακτηρίζουν εντελώς παράνομη, ενώ αναφέρουν ότι από τη στιγμή που η απόφαση ακυρωθεί θα προσφύγουν και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, καταγγέλλοντας το προεδρείο της Σούπερ Λίγκας 2 και τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων που υπερψήφισαν την πρόταση.

Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι εντός της νομίμου προθεσμίας των πέντε ημερών θα προσφύγει ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου και θα ζητήσει να ακυρωθεί η εντελώς παράνομη απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, η οποία αγνοώντας παντελώς το Άρθρο 35 του Καταστατικού της ΕΠΟ περί μη τροποποίησης κανονισμών, αποφάσισε να καταργήσει στην ουσία τον Διευθυντή Αδειοδότησης, αλλά και τις Επιτροπές Αδειοδοτήσεων (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια), ώστε να μην επιβληθούν ποινές (απαγόρευση μεταγραφών - περιορισμοί μεταγραφών) σε 10 ομάδες της Super League 2 από τις νεοεισαχθείσες στις οποίες ο Διευθυντής Αδειοδοτήσεων και οι Επιτροπές Αδειοδοτήσεων δεν χορήγησαν άδεια ισότιμης συμμετοχής στην Super League 2.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την ακύρωση αυτής της παράνομης αποφάσεως θα προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και θα καταγγείλει τόσο το προεδρείο της Super League 2 που υπέβαλε το παράνομο αίτημα, όσο και τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Δημητρίου - Αντωνίου - Τζαφέρη) που υπερψήφισαν την πρόταση και αγνόησαν την άποψη του προέδρου της Super League 1 κ. Μπουτσικάρη, δικηγόρου ο οποίος αιτιολογημένα μειοψήφησε εις βάρος του προέδρου της Super League 2 κ. Λεουτσάκου που το υπέβαλε και που προβλέπεται από τους κανονισμούς η ποινή εκπτώσεως από το αξίωμά του.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 2, όσο και στην επακολουθήσασα Γενική Συνέλευση, ούτε ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος, ούτε ο νομικός σύμβουλος Αντώνης Βουγίδης και ενώ ήταν παρών ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας, έφεραν προς ψήφιση το συγκεκριμένο παράνομο αίτημα.

Όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη η παρουσία της ΑΕΛ στην Super League 2 θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από το παράνομο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου το οποίο ουσιαστικά υπαγορεύει την λήψη παράνομων αποφάσεων από θεσμικά όργανα που δεν αντιδρούν και υπακούουν τυφλά στις επιταγές τους».

Μοιραστείτε το: