19/10/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:40

Φανατικός του 1+1 ο Μπουτσικάρης στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, για «αδικία» στην SL2 μίλησε ο Λεουτσάκος

Το παρασκήνιο της απόφασης να περάσει η προκήρυξη της Σούπερ Λίγκα 1 * Μία από τις βασικές αιτίες της φυγής Ζαγοράκη και το θέμα της προκήρυξης, καθώς ήθελε 2+2... * Το a-sports.gr έχει όλο το ρεπορτάζ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πέρασε της Σούπερ Λίγκας 1 και η προκήρυξη της για απευθείας πτώση μόνο μίας ομάδας (της τελευταίας) και μπαράζ της προτελευταίας με τη δεύτερη της Σούπερ Λίγκας 2, που ανεβάζει σίγουρα μόνο μια ΠΑΕ, αλλά στην ΕΠΟ υπήρξε παρασκήνιο και «μάχη» στην Εκτελεστική Επιτροπή την Πέμπτη (9/9).

Εκεί όπου με 11-5 ψήφους νίκησε η μεγάλη κατηγορία τη μικρότερη στην Ομοσπονδία με φανατικότερο υποστηρικτή της θέσης της SL1 τον πρόεδρο της διοργανώτριας & αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Λεωνίδα Μπουτσικάρη. 

Ο «πράσινος» παράγοντας συγκρούστηκε με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 2, Λεωνίδα Λεουτσάκο, που μίλησε για αδικία, να υπάρχουν δύο όμιλοι στη νέα κατηγορία με 30-32 ομάδες και να ανέβει απευθείας μόνο μία.

«Αυτό που είναι αδικία και μόνο κακό κάνει στο ποδόσφαιρο… Θα το βρούμε μπροστά μας. Είναι δυνατόν 30 -32 ομάδες να παίζουν έτσι για μια θέση. Να βγει μια ομάδα πρωταθλήτρια στον έναν από τους δύο ομίλους και να μην ανέβει. Πλάκα μου κάνετε; Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα», είπε μεταξύ άλλων ο Λεουτσάκος για να αρχίσει να τον… πυροβολεί ο ομόλογος του της Σούπερ Λίγκας 1.

«Δεν είναι όπως τα λέτε… Για ποιες 30 ομάδες μιλάτε. Μόνο 7 ομάδες πήραν αδειοδότηση και εσείς θέλετε από τις 7 να ανέβουν οι 2!», είπε ο Μπουτσικάρης για να απαντήσει με τη σειρά του ο Λεουτσάκος ότι τα δεδομένα δεν είναι έτσι καθώς πρώτα απ’ όλα οι ομάδες που προέρχονται από τη Football League δεν έπρεπε καν να μπουν στη διαδικασία αδειοδότησης, αφού ούτως ή άλλως έχουν το βάρος της μεγάλης αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου (350.000 ευρώ) και της εγγυητικής επιστολής (150.000 ευρώ) με το «καλημέρα» της εισόδου τους στη νέα Σούπερ Λίγκα 2.

Ο Μπουτσικάρης είχε κι άλλο επιχείρημα λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καν προκήρυξη από τη Σούπερ Λίγκα 2 κατατεθειμένη, άρα ούτως ή άλλως μόνο αυτή της Σούπερ Λίγκας 1 υπάρχει για να εγκριθεί». Βέβαια υπήρχε απάντηση από τον Λεουτσάκο και για αυτό: «Έχουμε ζητήσει παράταση μέχρι τις 13/9 για την προκήρυξη, αλλά έχουμε καταθέσει εγκαίρως την απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης μας, που μιλά για 2+2…».

Το… αστείο, πάντως, είναι ότι ναι μεν η προκήρυξη πέρασε όπως ήθελε η Σούπερ Λίγκα 1, αλλά ακόμα και εκπρόσωποι της μεγάλης κατηγορίας στη διάρκεια της Ε.Ε. παραδέχονταν ότι πρόκειται για αδικία και συμφωνούσαν με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 2. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν ο Μάκης Γκαγκάτσης από τον ΠΑΟΚ, που όμως μαζί και με τους άλλους τρεις εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας 1 ψήφισε το 1+1! Και βασικά ως προς τους εκπροσώπους των ΕΠΣ που μετέχουν στο συμβούλιο της ΕΠΟ τη διαφορά την έκαναν στην ουσία ότι οι μισοί που έχουν υποστηριχθεί από τον ΠΑΟΚ επέλεξαν τελικά τη θέση της μεγάλης κατηγορίας (ένα από τα παραδείγματα είναι ο Χατζησαρόγλου). Και κάπως έτσι κρίθηκε το αποτέλεσμα, αφού αν βγουν οι 4 εκπρόσωποι της SL1 αυτομάτως το σκορ από το 11-5 θα έπεφτε στο οριακό 7-5… Δεδομένα υπέρ του 1+1 εξ αρχής ήταν μόνο οι σύμβουλοι που τάσσονται με την ΑΕΚ.

Πάντως, ο Θοδωρής Ζαγοράκης που δεν παραβρέθηκε καν στην Εκτελεστική Επιτροπή και παραιτήθηκε από την Τετάρτη (8/9) ενημερώνοντας τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη είχε διαφωνία και στο θέμα της προκήρυξης. Ήθελε το 2+2 και ένας βασικός λόγος που έφυγε ήταν και αυτός, αφού δεν έλεγχε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ως προς την πλειοψηφία. Και επί της ευκαιρίας, το ρεπορτάζ μας αναφέρει ότι ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν αυτά που δημοσιεύτηκαν εκτενώς σε μερίδα ΜΜΕ ότι ο Ζαγοράκης έφυγε για… γκαζάκια, μπούλινγκ και γενικά εκφοβισμό της οικογένειας του. Μάλιστα ήδη διαψεύδονται από το περιβάλλον του.
 

Μοιραστείτε το: