19/05/2022
Αρχείο | Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 - 11:46

Βοσνιάδης: «Μεγάλη η Νίκη Βόλου, χωρίς… καλάμια να σταθεροποιηθούμε και να διεκδικήσουμε» (video)

Ο έμπειρος προπονητής σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη * Τι λέει για τις διαφορές με το παρελθόν, τη νέα διοίκηση, τη σταθερή αξία του κόσμου και τα παράλογα της νέας SL2 * Αφιέρωμα του a-sports.gr στους «κυανόλευκους» της Μαγνησίας

Είναι ίσως ένας από τους πλέον αγαπημένους ανθρώπους για κάθε οπαδό της Νίκης Βόλου… Είναι εκείνος, που υπό την καθοδήγηση του οι «κυανόλευκοι» της Μαγνησίας ξαναείδαν Α’ Εθνική -μάλιστα ως πρωταθλητές Β’ Εθνικής τη σεζόν 2013/14- μετά από απουσία 50 χρόνων! Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξανδρο (Αλέκο) Βοσνιάδη. Έναν από τους πλέον επιτυχημένους προπονητές και εκ των κορυφαίων σε ανόδους από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο 60χρονος κόουτς επέστρεψε στον πάγκο των Θεσσαλών όταν η διοίκηση της Νίκης Βόλου του εξέπεμψε SOS την περσινή σεζόν της FL, καθώς η ομάδα κινδύνεψε άμεσα με υποβιβασμό! Η παρτίδα ευτυχώς σώθηκε και τώρα όλα αρχίζουν πιο φυσιολογικά με βάσεις για να μην επαναληφθούν τα λάθη της εκτροπής. 

Το a-sports.gr βρέθηκε στο Πήλιο, όπου η Νίκη Βόλου πραγματοποίησε για δύο εβδομάδες το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και θα σας παρουσιάσει το πρώτο μέρος του αφιερώματος, που περιλαμβάνει μια εφ’ όλης ύλης συνέντευξη του Αλέκου Βοσνιάδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Μερικά από τα βασικά σημεία που τόνισε ο Α. Βοσνιάδης είναι τα εξής:

-«Αλλιώς την είχα φανταστεί την επιστροφή, βρέθηκε σε δύσκολη θέση αυτή η μεγάλη ομάδα… Δεν μπορούσα να πω ‘‘όχι’’ όταν βρήκα στη διοίκηση φίλους και μια πολύ καλή διοίκηση. Η Νίκη Βόλου σώθηκε και ξεκινάμε για μια νέα αρχή. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα χρόνο με το χρόνο, θα δούμε καλύτερα χρόνια. Αρχικά να σταθεροποιηθούμε στη δεύτερη κατηγορία, από την οποία λείπαμε πολλά χρόνια και μετά συνεχίζουμε… Είναι ομάδα με πολλή κόσμο, που ανήκει στη Β’ Εθνική και έχει παρουσίες και στην Α’. Βήμα, βήμα, σιγά σιγά θα διεκδικήσουμε πράγματα. Ξεκινήσαμε με το μυαλό σε μια συνεργασία με βάθος χρόνου».

-«Η ομάδα πρέπει να φτιάξει την… καθημερινότητα της. Πρέπει να λειτουργεί επαγγελματικά, γυρίζουμε σε μια κατηγορία μετά από επτά χρόνια, θα είναι μια μεταβατική χρονιά, χωρίς να καβαλήσουμε καλάμια, θα εδραιωθούμε και θα διεκδικήσουμε. Είμαι αισιόδοξος. Θα είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, θέλουμε να βάλουμε την ομάδα στην 6άδα».

-«Υπάρχουν διαφορές με τη σεζόν που μου ήμουν όταν η ομάδα ανέβηκε στην Α’ Εθνική μετά από 50 χρόνια, τώρα υπάρχει άλλη κατάσταση. Οι Παπακωνσταντίνου και Βενέτης χτίζουν μια ομάδα από την αρχή. Είναι οπαδοί της ομάδας, που είχαν την τύχη να γίνουν διοίκηση… Υπάρχει Μετοχικό Κεφάλαιο 500.000 ευρώ και θα γίνει 1 εκατ., υπάρχει νοικοκυριό. Και η διοίκηση και ο κόσμος έχουν αντιληφθεί τα μαθήματα προς αποφυγήν από το παρελθόν, η ομάδα πέρασε δύσκολα χρόνια και ταλαιπωρήθηκε…».  

-«Υπάρχει συσπείρωση προς την ομάδα απ’ όλους. Είναι παράδοση στην πόλη να είσαι Νίκη! Παρά την ένταση μέσα στα γήπεδα έξω στο Βόλο δεν υπάρχει βία μεταξύ των οπαδών των άλλων ομάδων και αυτή η κουλτούρα είναι σωστή. Είναι καλό να υπάρχουν καλές ομάδες στην πόλη, ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε παρόμοιες περιπέτειες, ο ΝΠΣ είναι στη Σούπερ Λίγκα 1, όταν η μία ομάδα πάει καλά παρασύρει προς τα πάνω και την άλλη…».

-«Η νέα SL2 πρέπει να είναι αξιόπιστη, πρέπει να προσεχθεί η κατηγορία. Σούπερ Λίγκα 1 χωρίς καλή Σούπερ Λίγκα 2 δεν μπορεί να υπάρξει. Και επίσης είναι τιμωρία για τους ποδοσφαιριστές οι περιορισμοί για τους άνω των 26 ετών παίκτες όταν οι ομάδες που δεν πληρώνουν και δεν είναι σωστές συνεχίζουν να υπάρχουν. Θα πρέπει να ξέρουμε τους κανόνες του παιχνιδιού από πριν… Το πλαίσιο και να μην είμαστε τα χαμένα. Να γίνει κάποια στιγμή η κατηγορία σε έναν όμιλο. Να υπάρχει ανταγωνισμός. Θυμάμαι το 2013 με τον Απόλλωνα Σμύρνης που ήμουν τότε πρωτάθλημα με 21 ομάδες και τις 11 να κάνουν πρωταθλητισμό μέχρι το Γενάρη!».  

*Την Τετάρτη (25/8/2021) θα ακολουθήσει το β’ μέρος του αφιερώματος στη Νίκη Βόλου με συνεντεύξεις ποδοσφαιριστών.

Μοιραστείτε το: