24/09/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 - 15:33

ΕΠΟ: Τήρησε τους κανονισμούς και απέρριψε το αίτημα για ανανεώσεις σε μη αδειοδοτημένες ομάδες της SL2

Παράταση στην υποβολή των προκηρύξεων τόσο για τη Σούπερ Λίγκα 1 όσο και για τη Σούπερ Λίγκα 2

Η επιχειρούμενη καταπάτηση των κανονισμών από τις μη αδειοδοτημένες ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 για να μπορέσουν να ανανεώσουν τα συμβόλαιο ποδοσφαιριστών έπεσε στο… κενό. Η διοίκηση Ζαγοράκη αυτή τη φορά στάθηκε στο ύψος της και παρά τις πολύ μεγάλες πιέσεις (ακόμα και από κυβερνητικά στελέχη) δεν έκανε το… χατίρι σε ΠΑΕ που και πέρσι ήταν στη δεύτερη κατηγορία, αλλά όχι μόνο δεν ήταν σωστές στους φακέλους τους, αλλά ήθελαν και να επωφεληθούν εις βάρος των λίγων συνεπών ομάδων. 

Έτσι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το μεσημέρι της Παρασκευής (30/7) η πρόταση για να ευνοηθούν οι ασυνεπείς κατά παραβίαση των προβλεπόμενων κυρώσεων απορρίφθηκε.

Από εκεί και πέρα, τόσο η Σούπερ Λίγκα 1 όσο και η Σούπερ Λίγκα 2 ζήτησαν και πήραν παράταση από την Ομοσπονδία στην κατάθεση της προκήρυξης των πρωταθλημάτων τους για τη νέα σεζόν.  

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κατά την υπ’ αριθμ. 8/2021 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις.

Εγκρίθηκαν αιτήματα της Super League 1 και της Super League 2 για παράταση της προθεσμίας υποβολής των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων τους 2021-2022.

Εγκρίθηκε η ανανέωση της συνεργασίας με τον όμιλο  Sportradar ως προς την παροχή εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών.

Δεν εγκρίθηκε το αίτημα της Super League 2 περί ανανέωσης συμβολαίων ποδοσφαιριστών ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής για ανανέωση της συνεργασίας με τον Grassroots Manager Χρήστο Σίσκο, καθώς και με τους εκπαιδευτές Futsal και αναπτυξιακών προγραμμάτων Γιώργο Βασσάλο, Στέφανο Σοϊλεμέ».

Μοιραστείτε το: