19/09/2021
ΚΑΒΑΛΑ | Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 - 20:45

Καβάλα: Ζήτησαν συμπαίκτες οι τρεις μεγαλομέτοχοι, αλλιώς SL2... δεν

Τι δήλωσαν Δεληκάρης, Αντωνίου και Κατσαμακίδης

Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζει να βαδίζει η Καβάλα και τη Δευτέρα (26/7) οι μεγαλομέτοχοι Σωτήρης Δεληκάρης, Αντώνης Αντωνίου και Αντώνης Κατσαμακίδης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, ζητώντας βοήθεια για να μπορέσει να παίξει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2.

Το κοινό τους μήνυμα ήταν ότι χωρίς συμπαίκτες στη διοίκηση και συμπαραστάτες δεν είναι σε θέση να τα καταφέρουν οικονομικά, ενημερώνοντας ότι το περιθώριο για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των 150.000 ευρώ είναι έως τις 2 Αυγούστου.

Ο Σ. Δεληκάρης δήλωσε: «Είμαστε στην ομάδα εδώ και 8 χρόνια, δώσαμε πολλά χρήματα και αφιερώσαμε πολλές χιλιάδες ώρες για την ομάδα από τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις μας και να σας θυμίσω ότι πριν 8 χρόνια η ομάδα ήταν σχεδόν διαλυμένη όταν την αναλάβαμε. Τώρα πλέον ο ΑΟΚ είναι μία ομάδα μοντέλο σε όλη την Ελλάδα, το βασικότερο είναι ότι δεν χρωστάει σε κανέναν. Θέλω να σας πω ότι το τελευταίο διάστημα ακούστηκαν πολλά για εμάς, όμως εμείς είμαστε ενωμένοι. Παρ’ όλα αυτά τα προσπερνάμε όλα και ζητάμε από τους Καβαλιώτες να σταθούν στο πλευρό μας και να στηρίξουν την προσπάθεια μας, που έφερε δύο ανόδους για την ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Α. Αντωνίου είπε: «Από το 2013 που είμαστε στην ομάδα κάναμε τα πάντα για να πάει μπροστά το “καραβάκι” και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, παλαίμαχοι, θεσμικοί φορείς και γενικότερα άπαντες. Το παράβολο για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα δόθηκε κανονικά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όμως κάποιοι βιάστηκαν να μας καταδικάσουν χωρίς λόγο και κάποιοι έφτασαν στο σημείο να μιλούν “για ματωμένα χέρια” και για “εγκλήματα” κ.α. Γιατί τα λένε όλα αυτά; Ξέρουν ότι η ομάδα δεν έχει χρέος; Ξέρουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ταμείο στην ΠΑΕ; Θέλω να τονίσω ότι εμείς οι τρεις μέτοχοι είμαστε ενωμένοι και όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν παρεξηγηθήκαμε μεταξύ μας. Εμείς όμως κάνουμε κουμάντο στην ομάδα, γιατί εμείς είμαστε που βάζουμε τα χρήματα. Έτσι άλλωστε γίνεται και σε όλες τις επιχειρήσεις.

Ο ΑΟΚ είναι μεγάλο όνομα και το διαπιστώνω πάντα στην Αθήνα σε όπου πάω όταν και όταν λέω ΑΟΚ οι πόρτες ανοίγουν. Όλες αυτές τις ημέρες μας έπαιρναν τηλέφωνα παράγοντες άλλων σωματείων και μας ρωτούσαν για την κατάσταση. Αναρωτιόντουσαν μάλιστα “αν εσείς έχετε πρόβλημα, εμείς τι πούμε;”. Σας τονίζω παράλληλα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σε πάρα πολλές ομάδες της SL2 και είναι σίγουρο ότι πολλές δεν θα τα καταφέρουν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, θέλω να πω ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε επαφή με εκπροσώπους κάποιων επενδυτών που όπως αποδείχθηκε ότι έκαναν διαφήμιση στον εαυτό τους και τίποτα περισσότερο.

Παρά τη μεγάλη στεναχώρια που νιώθουμε δεν θέλουμε να διαλύσουμε την ομάδα. Έχουμε την υπόσχεση από 4-5 επιχειρηματίες της περιοχής ότι θα μας βοηθήσουν. Αν αυτός ο αριθμός μεγαλώσει τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Θέλουμε όλοι οι θεσμικοί φορείς της Καβάλας να σταθούν επίσης στο πλευρό μας, αυτή τη στιγμή που το έχουμε ανάγκη. Χωρίς λεζάντες και τυμπανοκρουσίες. Μόνο ο Δήμος Καβάλας μας στήριξε. Τόσο η τωρινή όσο και η προηγούμενη διοίκηση. Να τονίσω επίσης ότι πριν από δύο χρόνια η ομάδα μας έκοψε 250 διαρκείας, πριν από έναν χρόνο 150 και φέτος μόλις 14.

Θεωρήσαμε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος η άνοδος θα τον έκανε να αγοράσει μετοχές αλλά πουλήσαμε μόλις 42. Για μας είναι μεγάλη χαρά για εμάς είναι να βλέπουμε παιδιά από την Καβάλα όπως ο Λυμπεράκης και ο Μαϊδανός να προοδεύουν και να παίζουν μπάλα σε ομάδες της Super League και θέλουμε να στηρίζουμε τα παιδιά από την Καβάλα. Πιστεύω ότι ο προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης, που μίλησε για παλινωδίες, βιάστηκε να αντιδράσει. Ο προπονητής είναι για τα αγωνιστικά θέματα και η διοίκηση τα υπόλοιπα. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις και κανείς άλλος».

Τέλος, ο Α. Κατσαμακίδης ανέφερε: «Θέλω να τονίσω ότι υπάρχει πλέον το ενδιαφέρον της πλευράς του Άλεξ Χαντιτάτζι. Έχουμε συναντηθεί με εκπροσώπους του και περιμένουμε πολύ σύντομα να μάθουμε τις προθέσεις του. Πιστεύουμε σε όσα μας είχε πει όταν βρεθήκαμε μαζί του και ότι θέλει να ανεβάσει την ομάδα στη Super League 1 και να την πάει ακόμα παραπάνω. Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε την ΠΑΕ σ’ αυτόν. Το μόνο που του είπαμε είναι ότι θα πρέπει να περιμένει να τελειώσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να έχουμε συμπαίκτες στο πλευρό μας για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά την ομάδα».

Μοιραστείτε το: