19/09/2021
ΓΓΑ | Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 - 20:10

Υφυπουργείο Αθλητισμού σε Παναχαϊκή: «Μόνη αρμόδια η ΕΕΑ...»

Η απάντηση στο αίτημα των «κοκκινόμαυρων» για παράταση στην κατάθεση της εγγυητικής

Μπορεί ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, να ζήτησε μεσολάβηση του υφυπουργείου Αθλητισμού για το θέμα της παράτασης στην κατάθεση της εγγυητικής επιστολής από την Παναχαϊκή, ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Από το υφυπουργείο διεμηνύθη τη Δευτέρα (26/7) ότι είναι αναρμόδιο και πως η μόνη αρμόδια για τέτοιες υποθέσεις είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, συνεπώς δεν μπορεί να βοηθήσει τους «κοκκινόμαυρους».

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι ανεξάρτητη επιτροπή, με τις αρμοδιότητες που περιγράφονται στα άρθρα 77 & 77Α του αθλητικού νόμου 2725/1999. Για τον λόγο αυτό, καμία γνώση δεν διαθέτουμε αναφορικά με οποιαδήποτε κατάθεση φακέλου, πληρότητα αυτού ή οτιδήποτε άλλο υποστηρίζετε, προτού ανακοινώσει επίσημα και σχετικώς η ΕΕΑ.

Επιπλέον, ουδεμία αλλαγή προέκυψε απρόβλεπτα και αιφνιδιαστικά. Το ύψος της εγγυητικής επιστολής είναι γνωστό ήδη από την 17/6/2021 που ψηφίστηκε ο ν. 4809/2021 (ΦΕΚ Α' 102/19.6.2021).

Ο νόμος δεν ορίζει διαζευκτικά να υπάρχει στον φάκελο της κάθε ΑΑΕ εγγυητική επιστολή ή εξόφληση όλων των ποδοσφαιριστών/προπονητών κλπ. Εκ του νόμου απαιτούνται και τα δύο, προκειμένου να εξασφαλίσει μία ΑΑΕ πιστοποιητικό συμμετοχής στο οικείο πρωτάθλημα. Πάντοτε ελέγχονταν από την ΕΕΑ οφειλές μίας ΑΑΕ προς το Δημόσιο ή προς τρίτους και δεν πρόκειται για κάποια νέα προσθήκη στον αθλητικό νόμο.

Η ΕΕΑ είναι αποκλειστικά αρμόδια για τη χορήγηση προθεσμιών συμπλήρωσης τυχόν ελλείψεων στους φακέλους που υποβάλλονται σχετικώς. Προθεσμία η οποία, όπως δηλώνετε και στην επιστολή σας, έχει ήδη χορηγηθεί», αναφέρεται στην ενημέρωση του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Μοιραστείτε το: