21/09/2021
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 - 10:03

Δεν μετράει μόνο η ποιότητα αλλά και η ποσότητα…

Ο Σταύρος Κουράκος βγάζει συμπεράσματα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν

Toυ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΡΑΚΟΥ

Παρά τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον Ολυμπιακό τα τελευταία 24ωρα, αναγκάζοντας τον Πέδρο Μαρτίνς να παραδεχθεί ότι ήταν οι πιο δύσκολες 72 ώρες της προπονητικής του καριέρας, αναφορικά με την διαχείριση του αγώνα με τη Νέφτσι, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης με τη νίκη τους με 1-0.

Χωρίς Ελ Αραμπί, Εμβιλά, Παπασταθόπουλο, που αποτελούν βασικά και αναντικατάστατα στελέχη της 11άδας, με τον Μπουχαλάκη να τραυματίζεται στην αρχή του αγώνα και τον Καμαρά να αποβάλλεται πριν από το ημίχρονο, θα περίμενε κανείς ότι οι ερυθρόλευκοι θα κατέρρεαν. Και όμως πήραν μία χρυσή νίκη που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης.

Και αυτό γιατί ακόμα το ρόστερ είναι αρκετά πλούσιο, σε επιλογές, έτσι ώστε να καλυφθεί το κάθε κενό, με εφεδρικές λύσεις όχι ανάγκης αλλά ουσίας. Θυμόμαστε ότι στο τέλος της περασμένης σεζόν, ο Πέδρο Μαρτίνς χρειάστηκε να κάνει αρκετές αλχημείες, λόγω απουσίας κεντρικών αμυντικών, χρησιμοποιώντας σαν στόπερ ακόμα και τον Εμβιλά. Όμως χθες παρότι έλειψε ο Σωκράτης, είχε τον Μάρκοβιτς, τον Σισέ αλλά και τον Μπα, για να τους ρίξει στη μάχη. Παρότι βγήκε όλη η τριάδα του κέντρου εκτός μάχης, είχε Βαλμπουενά, Κούντε αλλά ακόμα και τον νεαρό Σουρλή, για να δώσουν λύσεις. Είχε βασικό τον Τζολάκη, ενώ στην εξέλιξη του αγώνα χρησιμοποίησε ακόμα και τον Αγκιμπού Καμαρά.

Είχε και έχει λύσεις ο Ολυμπιακός γιατί εκτός από ποιότητα στο ρόστερ του, έχει και ποσότητα. Και αυτή την αριθμητική πληρότητα θα πρέπει να την διατηρήσει για όλη τη σεζόν. Η αγωνιστική περίοδος είναι μεγάλη, τα απρόοπτα πολλά και όλοι θα χρειαστεί να προσφέρουν. Άλλωστε ο Πέδρο Μαρτίνς δίνει απλόχερα ευκαιρίες σε όποιον το αξίζει.

Και μην ξεχνάμε πλέον στην εξίσωση να βάζουμε και την ομάδα Β’, από την οποία θα παρελάσουν αρκετοί από τους εφεδρικούς της πρώτης ομάδας, για να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους.

Αυτή η συνθήκη που δημιουργήθηκε στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν για τους πειραιώτες, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, μπορεί να αποδειχθεί ικανή για να αποτελέσει «μπούσουλα» για την εξέλιξη της σεζόν.

Μοιραστείτε το: