21/09/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 - 14:03

SL2: Παράταση στην έναρξη και σέντρα 25-26 Σεπτεμβρίου

Πιέζει ο Ροκάκης για να επωφεληθούν τα Χανιά που δεν πήραν αδειδότηση από την ΕΠΟ * Η Ομοσπονδία θα αποφασίσει τι θα γίνει

Δύο εβδομάδες πίσω πήγε τελικά η έναρξη της νέας Σούπερ Λίγκας 2 για την σεζόν 2021/22.

Το Δ.Σ. της διοργανώτριας την Τετάρτη (21/7) αποφάσισε να παραταθεί η σέντρα του πρωταθλήματος που θα δοθεί τελικά το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος της καθυστέρησης είναι πως δεν υπάρχει, ο απαιτούμενος χρόνος για να μπορέσει να εξετάσει όλους τους φακέλους των ομάδων της κατηγορίας η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Από εκει και πέρα, υπήρξε συζήτηση στο συμβούλιο και για να σταλεί αίτημα στην ΕΠΟ, ώστε να μπορούν να ανανεώσουν ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια έληξαν στις 30/6, ομάδες που αδειοδοτήθηκαν . Κι αυτό με το σκεπτικό, ότι πολλές ομάδες της νέας SL2 με σχετική τροπολογία, πήραν παράταση το τέλος του μήνα.

Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή η παράταση αφορά, μόνο τις 10 ομάδες που προέρχονται από την περσινή FootballLeague και δεν είχαν προβιβαστεί αγωνιστικά και τις τέσσερις που ανέβηκαν από την Γ’ Εθνική.

Ουσιαστικά, δηλαδή, το όλο θέμα ανακινείται από τα Χανιά, τα οποία έχουν τελεσίδικα μείνει εκτός αδειδότησης ΕΠΟ. Εξάλλου, αυτό έγινε σαφές και από τις τοποθετήσεις του προέδρου των «δελφινιών», Αντώνη Ροκάκη.

Η αλήθεια,ωστόσο είναι ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στους κανονισμούς και τα Χανιά είχαν μείνει εκτός αδειοδότησης ΕΠΟ , σε πρώτο βαθμό πριν από οποιαδήποτε παράταση για τους νεοεισερχόμενους στην κατηγορία.

Τις αντιρρήσεις τους, στην μεθόδευση που επιχειρείται, εξέφρασαν Λεβαδειακός και Τρίκαλα. Επίσης, κατά της αλλαγής ημερομηνίας, της έναρξης του πρωταθλήματος τάχτηκαν οι Βοιωτοί και η Α.Ε. Καραϊσκάκης.

Τέλος, από το Δ.Σ. έλειπαν οι ΠΑΕ Βέροια, ΑΕΛ και Απόλλων Λάρισας.

Μοιραστείτε το: