24/09/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 - 16:22

Cosmote στα χνάρια της Nova: Προσφέρει 15 εκατ. σε ΠΑΟ - ΑΕΚ και 6,5 συνολικά σε πέντε!

Το κανάλι του ΟΤΕ δεν δέχθηκε αρχικά τον Αστέρα Τρίπολης ως «έκτο» στις ομάδες που θέλουν Κεντρική Διαχείριση * Μόνος του ο ΟΦΗ «έκλεισε» στο 1.650.000, αφού έδρασε ο Λυσάνδρου * Όλο το ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στα τηλεοπτικά της SL1

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στη λαϊκή ρήση «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς…», βαδίζει η Cosmote TV στο ξεκίνημα -τουλάχιστον- του ενδιαφέροντος για να αποκτήσει τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1. 

Κι αυτό διότι το κανάλι του ΟΤΕ ακολουθεί τα αχνάρια της Nova, που άνευ Κεντρικής Διαχείρισης αύξησε τις αντιθέσεις με ατομικά μεγάλα συμβόλαια στις παραδοσιακές εμπορικές ΠΑΕ με συνέπεια να μειώνεται ο ανταγωνισμός, που στην πραγματικότητα συρρικνώνει το συνολικό προϊόν.

Έτσι ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δίνει 15 εκατ. ευρώ για να πάρει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, την ίδια στιγμή προσφέρει συνολικά άλλα 6,5 εκατ. ευρώ σε πέντε ομάδες, που θέλουν την Κεντρική Διαχείριση. Ο λόγος για τους Απόλλωνα Σμύρνης, Βόλο, Ιωνικό, Λαμία, Παναιτωλικό, ποσό που ισοδυναμεί σε 1,3 εκατ. σε κάθε μία από τις ανωτέρω ΠΑΕ.

Η πρόταση αυτή ειπώθηκε επισήμως σε συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (12/7)…

Σε αυτό το ραντεβού, πάντως, εκπροσωπήθηκε και ο Αστέρας Τρίπολης μέσω δικηγόρου, που είναι η έκτη ΠΑΕ, που συμπεριλαμβάνεται πλέον στο γκρουπ των ομάδων που ζητούν Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Το κανάλι του ΟΤΕ όμως αρχικά δεν δέχθηκε τους Αρκάδες μέσα στην προσφορά του και έβγαλε πλάνο για «πέντε» συν τους δύο (Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) με την πρόταση να είναι για διετής σύμβαση.

Ως εκ τούτου και παρά τα όσα για ευνόητους λόγους πηγάζουν από την Cosmote εσχάτως, συμφωνία δεν υπήρξε και δεν υφίσταται επί του παρόντος, άσχετα με το ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι «πέντε» δεν έμειναν ικανοποιημένοι από το ποσό, επισήμαναν ότι είναι «έξι» και υπογράμμισαν ότι η δεύτερη χρονιά μπορεί να υπάρξει υπό την προϋπόθεση της Κεντρικής Διαχείρισης. 

Σε αυτό το σημείο είναι φανερό ότι χωρίς έξι ομάδες με τηλεοπτικό συμβόλαιο πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει στις 21-22 Αυγούστου, όπου είναι προγραμματισμένη η εναρκτήρια σέντρα της νέας σεζόν, ενώ ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα και η προκήρυξη, η οποία δεν έχει εγκριθεί!

Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, ότι στο γκρουπ των ομάδων που συνασπίστηκαν από κοινού για την Κεντρική Διαχείριση αρχικά υπήρχε και ο ΟΦΗ. Μάλιστα, σε μια άτυπη συνάντηση στην Αθήνα ο ιδιοκτήτης των Κρητικών, Μιχάλης Μπούσης είχε πει ότι «είναι μέσα»… Στην πορεία, όμως, έδρασε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΦΗ, Μηνάς Λυσάνδρου, που εκμεταλλευόμενος ένα νομικό αστερίσκο που είχε επισημανθεί από πλευράς Κρητικών ενώπιων των υπολοίπων επί της ουσίας τους «πούλησε» και λειτούργησε ατομικά. Έτσι κατάφερε να κλείσει τους Κρητικούς για σύμβαση ύψους 1.650.000 ευρώ στην Cosmote TV (δηλαδή κατά 350.000 ευρώ παραπάνω από την αρχική προσφορά του καναλιού προς τους «πέντε»). 

Ως προς τη Nova τώρα, η βασική επιδίωξη είναι να κατεβάσει το κόστος, έτσι αφήνει ομάδες, αλλά ως πυλώνα θέλει να κρατήσει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δίνοντας τα… ρέστα της, ενώ έχει «κάβα» ήδη τους Άρη, Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι είχαν διετές συμβόλαιο με το κανάλι της Κάντζας από πέρσι. 

Αυτό είναι το τηλεοπτικό τοπίο στα μέσα Ιουλίου και αναμένονται μοιραία ραγδαίες εξελίξεις, αφού όπως έχουμε επισημάνει έγκαιρα η NOVΑ -έστω με μέσω άλλης εταιρείας από το εξωτερικό-, θα καταφέρει να πάρει τα δικαιώματα του αγγλικού πρωταθλήματος για την επόμενη σεζόν (2022-23), κάτι που αναγκαστικά έβαλε ήδη στο παιχνίδι της διεκδίκησης της Σούπερ Λίγκας 1 την Cosmote TV.  

Μοιραστείτε το: