17/08/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 - 19:29

Πέρασε από την Ε.Ε. της ΕΠΟ να είναι υποχρεωτική η Κεντρική Διαχείριση και στην SL1 και πάει στη γ.σ.

Σημαντική εξέλιξη που δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας, που συνεδριάζει στις 19 Ιουλίου με αφορμή την εναρμόνιση με την Ολιστική Μελέτη * Τι αναφέρει η ανακοίνωση για τις αποφάσεις * Οι προκηρύξεις Γ’ Εθνικής, γυναικείων πρωταθλημάτων και τα φιλικά των «μικρών» Εθνικών

Η θέση της Σούπερ Λίγκας 1 με βάση τις αποφάσεις της δικής της γενικής συνέλευσης την Πέμπτη (8/7) να γίνει υποχρεωτική μέσω της Ολιστικής Μελέτης η Κεντρική Διαχείριση και στην κορυφαία κατηγορία πέρασε εν τέλει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Παρασκευή (9/7)… Αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα που δίνει νέο ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη γενική συνέλευση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που θα κληθεί να εναρμονίσει το καταστατικό της με την Ολιστική Μελέτη. Εκεί, λοιπόν, οι ΕΠΣ θα κληθούν να ψηφίσουν αν θα γίνει υποχρεωτική η Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και στην Σούπερ Λίγκα 1, όπως συμβαίνει αντιστοίχως στη Σούπερ Λίγκα 2.  

Η δε ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφορικά με όλες τις αποφάσεις της ΕΕ αναφέρει τα εξής: 

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

Συζητήθηκαν και θα εισαχθούν, εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς ψήφιση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. (19 Ιουλίου), παρατηρήσεις-παρεμβάσεις επί του προτεινόμενου από την FIFA και την UEFA σχεδίου του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας. 

Εγκρίθηκαν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Αδειοδότησης, ο Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου και ο Κανονισμός Ομάδων Β αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής τριετούς διάρκειας (2021-2024), στην οποία προβλέπεται από την περίοδο 2022-23 ο σχηματισμός τεσσάρων ομίλων 18 ομάδων (συνολικά συμμετοχή 72 ομάδων). 

Εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας Γυναικών, καθώς και του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στην Άμμο.

Εγκρίθηκε η διεξαγωγή εκτός έδρας φιλικού αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με την Δανία (3/9) και η διεξαγωγή σε γήπεδα της Αθήνας των αγώνων της Εθνικής Γυναικών με την Γαλλία (17/9) και το Καζακστάν (21/9)».

Μοιραστείτε το: