17/08/2022
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 - 16:34

ΕΠΟ για SL2: Τέλος στα σενάρια για έξι, οριστικά τέσσερις ομάδες Β’ από SL1

Νίκη των θέσεων της Σούπερ Λίγκας 2 * Άνοιξε ο δρόμος για ΠΑΕ, που υποβιβάσθηκαν αγωνιστικά από την FL και όποιες δεν ανέβηκαν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής αν χρειαστεί αναπλήρωση κενών * Υποχρεωτικά με πέντε Έλληνες τα «δεύτερα» Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Οριστικά τέσσερις και όχι έξι θα είναι οι ομάδες Β’ από τη Σούπερ Λίγκα 1 στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, έπειτα από την αναδιάρθρωση Αυγενάκη.

Η απόφαση πάρθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Παρασκευή (9/7) και αναμφισβήτητα λογίζεται ως μια νίκη της SL2, που δεν επιθυμούσε έξι ομάδες από την κορυφαία κατηγορία. Το θέμα μάλιστα μπήκε σε ψηφοφορία και το «τέσσερις ομάδες Β’ από την SL1» επικράτησε με σκορ ψήφων 9-5 προς το «έξι ομάδες Β’». 

Από εκεί και πέρα, αν τυχόν υπάρξουν κενά ως προς το μέγιστο των 36 ομάδων (σε δύο ομίλους) στη νέα Σούπερ Λίγκα 2 της σεζόν 2021-22 άνοιξε ο δρόμος για τυχόν αναπληρώσεις. Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για Μετοχικό Κεφάλαιο 350.000 ευρώ και εγγυητική επιστολή 150.000 ευρώ (σύνολο δηλαδή 500 χιλιάρικα) τότε θα μπορούν να μπουν στην Σούπερ Λίγκα 2 είτε ομάδες που αγωνιστικά υποβιβάσθηκαν από την Football League είτε ομάδες που δεν κατάφεραν να ανέβουν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής. Υπάρχει ως εκ τούτου παράθυρο… 

Ακόμα, όπως διευκρινίστηκε, οι ομάδες Β’ στη Σούπερ Λίγκας 2, δηλαδή αυτές των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν πέντε Έλληνες ποδοσφαιριστές στην 11άδα τους. 

Μοιραστείτε το: