21/09/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 - 15:50

Πραξικόπημα από την Ε.Ε. με… λαγό τον Χατζησαρόγλου: Μόνο οι Big 4 στην ΕΕΠ!

Οι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας, που στην πλειοψηφία τους ελέγχονται από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έκοψαν τους «μικρομεσαίους» * Ο ρόλος του προέδρου της ΕΠΣ Δράμας που έκανε την πρόταση ανατροπής και οι εκπρόσωποι της SL1, που ψήφισαν κόντρα στην απόφαση του Δ.Σ. τους!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 

Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο… Σε ένα ιδιότυπο πραξικόπημα προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη δια ζώσης συνεδρίαση της Παρασκευής (9/7). Έτσι οι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας κράτησαν μόνο τους Big 4 στη νέα αναβαθμισμένη Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου με βάση την Ολιστική Μελέτη, η οποία θα αυξήσει από έναν σε πέντε (ο πρόεδρος + τέσσερις) τους εκπροσώπους της κορυφαίας κατηγορίας.

Κι όλα αυτά κόντρα στην απόφαση του Δ.Σ. της SL1, όπου αποφασίσθηκε να μην περάσει η εξ οφίτσιο παρουσία των τεσσάρων μεγάλων στην ΕΕΠ και οι εκπρόσωποι να εκλέγονται από το συμβούλιο της διοργανώτριας του πρωταθλήματος!

Αυτή η νίκη των «μικρομεσαίων» δεν άρεσε στους μεγάλους, αλλά και σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που ελέγχουν την συντριπτική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και η ανατροπή έγινε… Μάλιστα σε ρόλο «λαγού» εμφανίστηκε το μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου (ΦΩΤΟ - γνωστός για τα συλλογικά αισθήματα του προς τους «ασπρόμαυρους» της Θεσσαλονίκης). Τι έκανε; Έθεσα θέμα, μετά την απόφαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 1 και είπε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί να μην είναι η Big 4 στην ΕΕΠ. Έτσι έγινε το πραξικόπημα και φυσικά οι τέσσερις εκπρόσωποι και της Σούπερ Λίγκας 1 στην Ε.Ε., παρά την αντίθετη απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας του πρωταθλήματος ψήφισαν την πρόταση του Χατζησαρόγλου, που είναι πασιφανές ότι σε… παρασυμβούλιο (πάντα διεξάγεται χρόνια τώρα ως άτυπη συνάντηση πριν την έναρξη του συμβουλίου της ΕΠΟ) είχαν βάλει να θέσει το ζήτημα ως και καλά «ουδέτερος».

Έτσι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πλήττουμε ποτέ!

Μοιραστείτε το: