05/08/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 - 20:52

Φιάσκο στη Δεοντολογίας: Εκτέθηκε ο ερευνητής Αθανασίου!

Ο εισηγητής της Επιτροπής της ΕΠΟ πρότεινε τελικά την απαλλαγή Μελισσανίδη και μόνο πρόστιμο στην ΑΕΚ * Μόνο ο Γιάννης Παπαδόπουλος φαίνεται πως δεν θα πέσει στα μαλακά, αλλά αυτό είναι παράδοξο πια... * Ποινή αναμένεται και για Δανιήλ

Κάτι δεν έκανε καθόλου καλά ο ερευνητής... Σε φιάσκο οδηγήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ η υπόθεση που αφορούσε την ΑΕΚ για τις φερόμενες ως αθέμιτες παρεμβάσεις σε εκλογές διαφόρων Ενώσεων, καθώς την Τρίτη (22/6) ο εισηγητής Ανδρέας Αθανασίου αναθεώρησε την πρότασή του, προτείνοντας εντέλει την απαλλαγή του Δημήτρη Μελισσανίδη και επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ στην Ένωση, ενώ αρχικά είχε εισηγηθεί ισόβιο αποκλεισμό για το αφεντικό του «Δικεφάλου» και αφαίρεση 10 βαθμών στην ομάδα.

Η ακροαματική διαδικασία, λοιπόν, ολοκληρώθηκε και ο ερευνητής εκτέθηκε, αφού παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι τα έκανε... θάλασσα και η έρευνα δεν ήταν σωστή, σε μια εξέλιξη που ναι μεν δικαιώνει τον Δ. Μελισσανίδη και την ΑΕΚ, αλλά η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας εκτέθηκε.

Αυτός που φαίνεται πάντως ότι δεν θα πέσει στα μαλακά είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, για τον οποίο ο Α. Αθανασίου προτείνει απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στα γήπεδα για 5 χρόνια και πρόστιμο 10.000 ευρώ, προφανώς καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ενεργούσε από μόνος του, άλλωστε το πρόστιμο για την ΑΕΚ προκύπτει «για πειθαρχικές παραβάσεις του εν τοις πράγμασι αξιωματούχου της Γιάννη Παπαδόπουλου», όπως ανέφερε. Πώς γίνεται όμως ο Παπαδόπουλος, που εκπροσωπεί την ΑΕΚ παντού και ανοιχτά πια να τιμωρείται μόνο αυτός; Είναι λοιπόν παντελώς παράδοξο αυτό. Αν η ΑΕΚ τη γλιτώνει και αθωώνεται ο Μελισσανίδης, το ίδιο έπρεπε να συμβεί και με τον υπάλληλο της Ένωσης. Άρα, προφανώς και υπάρχει θέμα και μάλιστα πάρα πολύ σοβαρό, αφού αποδεικνύεται έτσι ότι η πρόταση του ερευνητή της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι εντελώς αναξιόπιστη.

«Για τον κ. Μελισσανίδη η κατηγορία ήταν ηθική αυτουργία στις πράξεις του Παπαδόπουλου και των λοιπών εγκαλουμένων. Από την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε εμπλοκή στις πράξεις που τέλεσαν οι εκκαλούμενοι στις εκλογές των Ενώσεων. Η απορία είναι πώς συνδέθηκε κατά το στάδιο της έρευνας με την υπόθεση. Ο κ. Μελισσανίδης όπως όλοι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, ενδιαφέρονται διακαώς για να εκλεγεί ως πρόεδρος της ΕΠΟ εκείνος που οι ίδιοι στηρίζουν.Στη συγκεκριμένη περίπτωση η σύνδεση Μελισσανίδη έχει να κάνει με την κατάθεση των κ. Ντάρλα και Σακελλάρη.

Ο κ. Ντάρλας στην προδικασία κατέθεσε ότι τον απείλησε ο Μελισσανίδης και του ανέφερε να μην του χαλάσει τα σχέδια και εν συνεχεία ότι δεν του επετράπη η είσοδος και απομακρύνθηκε με τη βία από τον χώρο της ψηφοφορίας. Αυτή είναι η σύνδεση Μελισσανίδη όσον αφορά τις εκλογές της ΕΠΟ

Όσον αφορά τις εκλογές της ΕΠΣ Φθιώτιδας, ο Σακελλάρης έκανε σαφείς αναφορές στη σχέση του κ. Παπαδόπουλου με τον κ. Μελισσανίδη, αυτή είναι και η σύνδεση. Αυτή είναι μια αυστηρή αξιολόγηση πράγματι», είπε ο ερευνητής της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τη νέα εισήγηση προτείνεται και ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στα γήπεδα για 1 χρόνο και πρόστιμο 2.000 ευρώ στο μέλος της ΕΠΟ, Άγγελο Δανιήλ.

Επίσης, για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Σάλας, Νίκο Αυλωνίτη, προτείνεται απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στα γήπεδα για 5 χρόνια και πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Κώστα Ντάσιο, απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και εισόδου στα γήπεδα για 1 χρόνο και πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το: