05/08/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 - 22:10

Παρέμβαση ΕΠΟ ζητούν 7 ομάδες του γυναικείου ποδοσφαίρου για διακοπή εκπομπής του Αnt1

Γίνεται λόγος για άθλια και συκοφαντική προσπάθεια δυσφήμησης και για σεξισμό

Την έντονη αντίδραση επτά ομάδων του γυναικείου ποδοσφαίρου έχει προκαλέσει η πεντάλεπτη εκπομπή που μεταδίδει ο Αnt1 πριν από κάθε ματς του Εuro.

Μάλιστα, Ατρόμητος Αθηνών, Γιάννενα, Γλυφάδα, ΑΕΚ Μεσολογγίου, Ολυμπιάδα Υμηττού, Νέος Αστέρας Ρεθύμνου και Εθνικός έστειλαν επιστολή στην ΕΠΟ, ζητώντας την παρέμβασή της για να διακοπεί η εκπομπή, καθώς γίνεται λόγος για άθλια και συκοφαντική προσπάθεια δυσφήμησης του γυναικείου ποδοσφαίρου και για σεξισμό.

Αναλυτικά, η επιστολή: «Τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένη με την έναρξη του Euro 2020 γινόμαστε μάρτυρες μίας άθλιας και συκοφαντικής προσπάθειας δυσφήμησης του γυναικείου ποδοσφαίρου από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μέσα από την εκπομπή του Φάνη Λαμπρόπουλο σε πεντάλεπτα σποτ πριν από κάθε ματς του Euro 2020 που προσβάλλει χιλιάδες κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Ένα πεντάλεπτο βουτηγμένο στον σεξισμό που δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα παρά μόνο την προώθηση (του σεξισμού). Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι ημίγυμνα κορμία, ούτε καυγάδες όπως οραματίζεται ο δημιουργός των σποτ.

Το σποτ που παρουσιάζει ο εν λόγο κύριος είναι άκρως δυσφημιστικό, απαράδεκτο και προσβάλει την γυναίκα και γενικά της αθλήτριες του χώρου. Ακυρώνει την προσπάθεια όλων μας για την προώθηση του ποδοσφαίρου γυναικών δίνοντας την εντύπωση ενός σόου με ημίγυμνες αθλήτριες που διαπληκτίζονται και ασχημονούν εντός του γηπέδου.

Το ποδόσφαιρο γυναικών είναι αθλητισμός με πρωταγωνιστή τη γυναίκα μέσα στο γήπεδο και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το απαράδεκτο κατασκεύασμα που παρουσιάζουν.

Ζητάμε με την επιστολή μας αυτή την άμεση παρέμβαση σας προς τους υπεύθυνους του σταθμού για την άμεση διακοπή αυτών των προσβλητικών σεξιστικών και δυσφημιστικών σποτ και παρακαλούμε να ζητήσετε την δημόσια συγγνώμη τους».

Μοιραστείτε το: