08/07/2025
ΓΓΑ | Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 - 13:59

Ενισχύει την αλλοίωση της SL2 ο Αυγενάκης δίνοντας τα πάντα στις ομάδες Β’ της SL1!

Πρωτάκουστη τροπολογία νόθευσης της δεύτερης κατηγορίας προς όφελος των «μεγάλων» * Ίδια δικαιώματα, συμμετοχή παντού και με μερίδιο στα τηλεοπτικά!

Σε έκτρωμα άλλου τύπου τείνει να μεταλλάξει ο Λευτέρης Αυγενάκης τη νέα ενιαία Σούπερ Λίγκα 2, που θα προκύψει με την αναδιάρθρωση-συγχώνευση των τωρινών SL2-FL… Αυτό διαφαίνεται καθαρά από την πρωτάκουστη τροπολογία, που εισήχθη από τον υφυπουργό Αθλητισμού στο αθλητικό νομοσχέδιο και με την οποία ενισχύεται η αλλοίωση της Σούπερ Λίγκας 2, δίνοντας τα πάντα στους «μεγάλους».

Κι αυτό διότι δίνει ίδια δικαιώματα στις ομάδες Β’ της Σούπερ Λίγκας 1, με συμμετοχή σε όλα! Δηλαδή και αγωνιστικά θα μπορούν να μετέχουν και στα πλέι οφ (αν και δεν έχουν δικαίωμα ανόδου) και διοικητικά (έχοντας λόγο και ψήφο στην Ένωση για κάθε τι) και κυρίως βάζοντας… χέρι και στα οικονομικά (θα έχουν μερίδιο – οικονομικά οφέλη από την κεντρική διαχείριση και κάθε έσοδο του πρωταθλήματος).

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι η νόθευση της δεύτερης κατηγορίας είναι άνευ προηγουμένου με τη Σούπερ Λίγκα 1 να δύναται να καθορίζει στην πραγματικότητα και την τύχη της SL2 σε διάφορα σοβαρά ζητήματα.

Τα βασικά σημεία της τροπολογίας είναι:

-Οι Β ομάδες που μετέχουν στη SL2 αποτελούν μέλη του συνδέσμου έχουν πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις σύμφωνα με το καταστατικό και την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

-Απαγορεύεται η άνοδος των Β’ ομάδων στη SL1 (σ.σ. δεν απαγορεύεται η συμμετοχή στα πλέι οφ)

-Αν υποβιβαστεί από τη SL1 ομάδα της οποίας η Β ομάδα αγωνίζεται στην SL2 τότε η Β ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

-Για τις Β’ ομάδες που θα αγωνιστούν στην SL2 ισχύουν οι προβλέψεις για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μοιραστείτε το: