05/08/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 - 22:24

Αντιπαράθεση Μπουτσικάρη - Λεουτσάκου με «πυροσβέστη» Ζαγοράκη

Ανοιχτή διαφωνία ανάμεσα στις δυο λίγκες * Η SL1 τα θέλει όλα υπέρ και η SL2 δεν το δέχεται αυτό * Πρωτοβουλία από τον πρόεδρο της ΕΠΟ και συνάντηση κορυφής την Πέμπτη

To θέμα της συμμετοχής των ομάδων Β' της Σούπερ Λίγκας 1 στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, που θα προκύψει από την αναδιάρθρωση-συγχώνευση των SL2 και Football League βάσει όσων προβλέπονται στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Τρίτης (15/6).

Μια συζήτηση που ανέδειξε σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δύο λίγκες, καθώς η SL1-δια στόματος του προέδρου της Λεωνίδα Μπουτσικάρη-κατέστησε σαφές ότι τα θέλει όλα υπέρ της.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη κατηγορία ζητά να παίξουν 6 ομάδες Β' στην ενοποιημένη Σούπερ Λίγκα 2, να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ αυτές οι ομάδες και να έχουν και μερίδιο οικονομικής φύσεως, με τον Λ. Μπουτσικάρη να αναφέρει ότι «η παρουσία των ομάδων Β' αναβαθμίζει την κατηγορία και γι' αυτό πρέπει να υπάρχουν μερίδια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης SL2-FL, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν 6 ομάδες από την SL1, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν αυτές να παίζουν στα πλέι οφ από τη στιγμή που δεν θα έχουν δικαίωμα ανόδου και ότι δεν γίνεται να βγάζουν χρήματα από τη συμμετοχή τους στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία.

«Μην μπερδεύεστε, δεν ζητήσαμε εμείς τις ομάδες Β', εσείς ζητήσατε να μπουν στο πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Λεουτσάκος, ενώ μεγάλη διαφωνία υπήρξε και για το θέμα των ομάδων που θα ανεβαίνουν από την SL2 στην SL1, βάσει όσων συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας 2 νωρίτερα στην ημέρα.

Σε εκείνο το σημείο υπήρξε παρέμβαση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Θόδωρο Ζαγοράκη, που είπε ότι θα γίνει εν ηρεμία μια συνάντηση κορυφής την Πέμπτη (17/6), για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι υπήρξαν κι επιμέρους διαφωνίες, με τη Σούπερ Λίγκα 1 να θέλει να έχει λόγο και στο Διοικητικό Συμβούλιο της SL2, χωρίς όμως να έχει δικαίωμα ψήφου στο θέμα της εκλογής προέδρου και αντιπροέδρου.

Ωστόσο, εύλογα ο Λ. Λεουτσάκος επισήμανε ότι βάσει του καταστατικού της Σούπερ Λίγκας 2 στο Δ.Σ. μπορούν να μετέχουν μόνο ΠΑΕ και οι ομάδες Β' προφανώς και δεν λογίζονται ως τέτοιες.

Τέλος, το μεσημέρι της Τετάρτης (16/6) είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για το θέμα της αναδιάθρωσης των κατηγοριών, που με βάση τα όσα προέκυψαν από την αντίστοιχη της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου δεν αναμένεται να καταλήξει κάπου.

Μοιραστείτε το: