20/01/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 - 23:29

Υπέγραψαν τις ρήτρες βίας στη Β’ - Γ’ Εθνική!

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Παράταση ζωής για τη διοργανώτρια και οικονομική βοήθεια (έστω και μικρή συγκριτικά με άλλες εποχές) για τις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες… Σε αντίθεση με τη Σούπερ Λίγκα, οι ομάδες της Β’ και της Γ’ Εθνικής δέχθηκαν τις ρήτρες βίας που έθεσε ο ΟΠΑΠ για τα χορηγικά προγράμματά του και το όλο θέμα έχει αίσιο φινάλε, σε μια υπόθεση που έγινε λάστιχο και κινδύνεψε να τιναχθεί στον αέρα από τις διαφωνίες ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας με την Πολιτεία.

Όλες οι ομάδες των δύο μικρότερων κατηγοριών, σύμφωνα με πληροφορίες του apollon1891.gr, εξουσιοδότησαν με τις υπογραφές τους τη διοργανώτρια Ένωση Β’ - Γ’ Εθνικής να ολοκληρώσει τη σύμβαση με τον Οργανισμό με τους προβλεπόμενους όρους… Κάτι που αυτομάτως σήμανε την άμεση (εντός της προσεχούς εβδομάδας) εκταμίευση των χρημάτων του χορηγικού προγράμματος, τα οποία φτάνουν συνολικά τα 6.000.000 ευρώ. Ποσό σαφώς μειωμένο, που δεν παύει να αποτελεί «ανάσα» (ή έστω βοήθημα από το τίποτα) για τις δύο πιο ταλαιπωρημένες επαγγελματικές κατηγορίες. Από το παραπάνω πόσο κάθε ομάδα της Β’ Εθνικής βάζει στο ταμείο της περί τα 100.000 ευρώ και αντιστοίχως της Γ’ Εθνικής από 50.000 ευρώ. Παράλληλα, καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα της διοργανώτριας (2.000.000 ευρώ) αλλά και το πρωτάθλημα Νέων (1.000.000 ευρώ).

Φυσικά, όπως γίνεται αντιληπτό, η εξέλιξη είναι θετική μεν, αλλά ασφαλώς δεν λύνει τα οικονομικά προβλήματα, δίνει ωστόσο μια ελπίδα σε αρκετές ομάδες, πέρα από αυτές που τα συγκεκριμένα χρήματα αποτελούν κυριολεκτικά ψίχουλα και δεν πρόκειται να τις σώσουν από την κατ’ ουσία διάλυση εξαιτίας των υπέρογκων ληξιπρόθεσμων οφειλών τους…

Και κάτι τελευταίο με μεγάλο ενδιαφέρον, η πληροφορία μας για την άμεση εκταμίευση επιβεβαιώθηκε τόσο από την πλευρά της πρώην ΕΠΑΕ όσο και από αυτή του υπουργείο Πολιτισμού… Γιατί τα περί κατ’ αρχήν συμφωνίας και αισιοδοξίας κυκλοφορούσαν μεν εδώ και δυο-τρία 24ωρα μόνο από ανθρώπους της Ένωσης Β’ - Γ’ Εθνικής… Άρα υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά πλέον. Η δε υπογραφή της σύμβασης αναμένεται την Τρίτη 27/2 ή, το αργότερο, την Τετάρτη 28/2.

Μοιραστείτε το: