17/05/2021
Ελλάδα | Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 - 12:38

Γεωργιάδης για άνοιγμα εστίασης: «Διευρυμένο ωράριο υπό όρους από τις 15 Μαΐου»

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή αλλά κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα

Στην ΕΡΤ μίλησε τη Δευτέρα του Πάσχα (3/5) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θέλησε να υπενθυμίσει τους υγειονομικούς κανονισμούς για το άνοιγμα της εστίασης.

Ο ίδιος τόνισε πως στόχος είναι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου να διευρυνθεί υπό όρους το ωράριο στα καταστήματα εστίασης, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί».

Και συμπλήρωσε: «Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο».

Μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, με κωδικό 6 και αναχώρηση στις 22:45, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι: «Με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου στόχος μας είναι να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει Επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα».

Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, πρόσθεσε ο υπουργός.

Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης, είπε ο κ. Γεωργιάδης και αναφέρθηκε σε χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανοίξουν καθώς δεν έχουν τον προβλεπόμενο ανοιχτό χώρο.

Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο και στις 10 Μαϊου ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να χορηγηθεί το κεφάλαιο για την επανεκκίνηση μέσω ΕΣΠΑ, ενώ ξεκινάει μέσα στο μήνα και το πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή των παγίων.

Επίσης έκανε λόγο για θριαμβευτική εικόνα εμβολιασμού από τη νέα γενιά που έβαλε τα γυαλιά στους μεγαλύτερους με νοοτροπία που κινεί την Ελλάδα μπροστά.

Ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι τα εστιατόρια που είναι στα ξενοδοχεία λειτουργούσαν όλο το διάστημα για τους ενοίκους, ενώ θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν τα μπαρ.

Σχετικά με τα γυμναστήρια ανέφερε ότι θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ και πως αναγνωρίζουν ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση.

Μοιραστείτε το: