17/05/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Σάββατο 1 Μαΐου 2021 - 16:19

SL1: Κέρδισε συντριπτικά τις ομάδες το σχέδιο του Απόλλωνα Σμύρνης για την Κεντρική Διαχείριση

Υπάρχει και εναλλακτική πρόταση από τους «κυανόλευκους» * Η εξήγηση της παρουσίας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στην ειδική επιτροπή για τα τηλεοπτικά * Οι επιφυλάξεις του Ολυμπιακού και η αρνητική θέση του Παναθηναϊκού * Όλο το ρεπορτάζ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μια καθ' όλα ολοκληρωμένη πρόταση για την υλοποίηση της Κεντρικής Διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σούπερ Λίγκας 1 παρουσίασε ο Απόλλων Σμύρνης, η οποία βασίζεται στην έρευνα του Ελληνικού Ινστιτούτου Μελετών & Τεκμηρίωσης στο πεδίο του Αθλητισμού «Αχιλλεύς»

Το βασικό ζητούμενο είναι η μεγιστοποίηση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος με τη μείωση της σημερινής απόκλισης του 1 προς 8 σε 1 προς 4 ανάμεσα στις ομάδες που μετέχουν στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ ως προς τα οικονομικά με ταυτόχρονη αύξηση του συνολικού μπάτζετ των τηλεοπτικών. Κι αυτό με σκοπό αμβλυνθούν οι τεράστιες διαφορές «μεγάλων» - «μικρών» και παράλληλα το επιπλέον κέρδος προς όφελος των λιγότερο εμπορικών ΠΑΕ να μην προκύπτει από την απώλεια εσόδων από τους ισχυρούς.

Αυτό το σχέδιο κέρδισε συντριπτικά την αποδοχή των ομάδων, που τοποθετήθηκαν επί του σχεδίου του Απόλλωνα Σμύρνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι 10 ΠΑΕ επικρότησαν τους «κυανόλευκους» και συμφώνησαν είτε απόλυτα είτε στους βασικούς άξονες. Αρνητική θέση κράτησε ανοιχτά μόνο ο Παναθηναϊκός, επιφυλάξεις διατύπωσαν οι Ολυμπιακός και Άρης, ενώ απούσα ήταν μόνο η ΑΕΛ στο τελευταίο Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης τη Μ. Τρίτη. 

Αυτή η ευρύτατη ανταπόκριση και αναγνώριση της πρότασης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» επισφραγίστηκε και με την ομόφωνη απόφαση να μετέχει και ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης στην ειδική επιτροπή για τις συζητήσεις με τους τηλεοπτικούς πάροχους πέραν των «Big 4» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και του προέδρου της διοργανώτριας, Λεωνίδα Μπουτσικάρη. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο του Απόλλωνα Σμύρνης είχε και εναλλακτικό πλάνο για την υλοποίηση της Κεντρικής Διαχείρισης, το οποίο αφήνει ελεύθερες τις 4-5 εμπορικές ΠΑΕ να συνεχίσουν μόνες τους τη διαπραγμάτευση των τηλεοπτικών τους και οι υπόλοιπες 10 ή 9 ομάδες να πάνε μαζί σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης με ομόφωνη απόφαση και υποστήριξη και των «Big 4».  

Μοιραστείτε το: