07/05/2021
ΑΕΚ | Τρίτη 13 Απριλίου 2021 - 10:50

ΑΕΚ για τα 97 χρόνια: «Η ιστορία μας δεν έχει τέλος, μόνο αρχή!»

Οι «κιτρινόμαυρες» ευχές για τα γενέθλια του συλλόγου * Η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής Ένωσης

Ξεχωριστή ημέρα είναι η Τρίτη (13/4) για την ΑΕΚ, η οποία γιορτάζει τα 97α γενέθλιά της και πλησιάζει τα 100 χρόνια ιστορίας.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 97 χρόνων ζωής, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ανέφερε με ένα μήνυμα προς τον κόσμο της: «Η ιστορία μας δεν έχει τέλος, μόνο αρχή! Και σε πολύ λίγο θα την γράφουμε και πάλι μαζί!».

Την ίδια ώρα, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως πολλά έχουν αλλάξει μετά την ίδρυση της ομάδας, όμως το ήθος, οι αξίες και η φλόγα της Πόλης είναι πιο ισχυρές από ποτέ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

«97 χρόνια συμπληρώνονται από εκείνη τη βραδιά, της 13ης Απριλίου του 1924, που στο πατάρι του καταστήματος των αδελφών Αιμίλιου και Μενέλαου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου, στην οδό Βερανζέρου 24, επιφανείς Κωνσταντινουπολίτες παράγοντες συγκεντρώθηκαν και αποφάσισαν την ίδρυση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως.

Στην ιδρυτική εκείνη συγκέντρωση συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Σπανούδης, o Aιμίλιος Ιωνάς, ο Μενέλαος Ιωνάς, ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ο Μενέλαος Καροτσιέρης, ο Τιμολέων Τάγαρης, ο Μίλτος Ιερεμιάδης και ο Στέφανος Κεχαγιάς.

Το έμβλημα αποφασίστηκε να είναι ο Δικέφαλος Αετός, το μεγαλείο, η δόξα και η περηφάνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που στέκει άγρυπνος φρουρός κοιτώντας Ανατολή και Δύση, και τα χρώματα το κίτρινο, που συμβολίζει την ελπίδα, και το μαύρο, για το πένθος για όλους όσους χάθηκαν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Η ΑΕΚ έπαιρνε σάρκα και οστά, χωρίς όμως να αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν ιδρύεται ένα αθλητικό σωματείο, αλλά μία κοιτίδα πολιτισμού, μία Ιδέα που ακουμπά στην τρισχιλιετή παρουσία του ελληνισμού στην Πόλη, την Μικρά Ασία, τον Πόντο.

Μέσα σε 97 χρόνια η ΑΕΚ αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος Σύλλογος του Ελληνισμού με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, συνεχείς κοινωνικές δράσεις και σπουδαία συμβολή των μελών, παραγόντων και αθλητών της σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα και γιγαντώθηκε σε δημοφιλία με τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες, τα τρόπαια και τις διεθνείς κατακτήσεις της, αναδεικνύοντας κάποιους από τους σημαντικότερους αθλητές στην ιστορία και δημιουργώντας εκατομμύρια φίλους σε όλη την υφήλιο.

97 χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει, όμως το ήθος, οι αξίες, η φλόγα της Πόλης είναι πιο ισχυρές από ποτέ!

Χρόνια πολλά ΑΕΚΑΡΑ!».

Μοιραστείτε το: