17/05/2021
Ελλάδα | Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 - 19:19

Συμπληρωματική απολογία για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού * Για πολιτική σκευωρία έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε τη Δευτέρα (12/4) ο Γιάννος Παπαντωνίου, με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ να καλείται σε συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Γ. Παπαντωνίου, που πριν ένα χρόνο αποφυλακίστηκε υπό όρους για την εν λόγω υπόθεση, ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι τις 22 Απριλίου για να προετοιμάσει την απολογία του, καθιώς στη δικογραφία έχει προστεθεί και το αδίκημα της δωροδοκίας πέρα από αυτό της απιστίας.

«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό την κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου.

Χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω για τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα. Και το μόνο το οποίο ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγνώμη και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη.

Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσα υποστήκαμε αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς», δήλωσε εξερχόμενος του γραφείου της ανακρίτριας ο πρώην υπουργός.

Μοιραστείτε το: