07/05/2021
Ελλάδα | Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 - 11:05

Self test: 258 μαθητές και εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορωνοϊό

Ένα 24ωρο πριν το άνοιγμα των Λυκείων έγινε διαθέσιμη η υπηρεσία της δήλωσης των αποτελεσμάτων

Συνολικά 258 μη συμπτωματικοί, δυνητικά νοσούντες, εντοπίστηκαν μεταξύ των μαθητών, των εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού των σχολείων, σύμφωνα με τα στοιχεία της δήλωσης αποτελεσμάτων των self test στην αντίστοιχη πλατφόρμα την Κυριακή (11/4).

Η θετικότητα των τεστ κυμαίνεται στο 0,3%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Από τις 8 το πρωί σε σύνολο 84.131 καταχωρημένων αποτελεσμάτων, θετικά τεστ δηλώθηκαν από 258 άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας (136 μαθητές και 122 εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό). Και οι 258 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και να μην προσέλθουν αύριο στα σχολεία.

Τώρα θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και - σε κάθε περίπτωση - να μην πάνε σχολείο, επισημαίνει το υπουργείο.

Οι μαθητές των Λυκείων θα επιστρέψουν στα σχολεία τους την Δευτέρα 12 Απριλίου. Για την προσέλευση στο σχολείο, βασική προϋπόθεση αποτελεί η διεξαγωγή των self test, μία διαδικασία που θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και καθηγητή, κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικό να δηλώνουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του τεστ (θετικό ή αρνητικό) και κατά την προσέλευση στο σχολείο οφείλουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Μοιραστείτε το: