07/05/2021
ΓΓΑ | Κυριακή 11 Απριλίου 2021 - 14:08

Αυγενάκης: «Δεν θα γίνει αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λίγκα 1»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε πως η διοργανώτρια πήρε τη σχετική απόφαση

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκλεισε οριστικά το θέμα της αναδιάρθρωσης στην Σούπερ Λίγκα 1, καθώς όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση CRETA την Παρασκευή (9/4), το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, θα συνεχιστεί με 14 ομάδες και την νέα σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αθλητισμού είπε τα εξής: «Δεν είναι δική μας δουλειά η αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λίγκ 1. Δεν είναι δουλειά του Υπουργού, να ανεβάζει και να κατεβάζει ομάδες. Τον πρώτο λόγο σε θέματα αναδιαρθρώσεων τον έχει η Σούπερ Λίγκ 1. Η Σούπερ Λίγκ 1 έχει πάρει απόφαση ότι θέλει να συνεχίσει με 14 ομάδες. Δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι. Εχουν την απόλυτη ευθύνη με πλειοψηφία ¾ να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση. Η τελευταία απόφαση που πήραν ήταν να συνεχίσουν με 14 ομάδες».

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα γίνει μια ενιαία Σούπερ Λίγκ 2, με προϋποθέσεις, κανόνες και αναγκαίο μετοχικό κεφάλαιο 250 χιλ. ευρώ. Για τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετέχουν στη νέα Σούπερ Λίγκ 2, που θα δημιουργηθεί, αυτό, θα εξαρτηθεί «από το πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει».

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στο ποσοστό από το στοίχημα που ήδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες υποστηρίζοντας ότι από 50-70 εκ. ευρώ το χρόνο και θα μοιράζονται πενήντα-πενήντα στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τα επαγγελματικά σωματεία έχουν ήδη προεισπράξει, τα ερασιτεχνικά θα το κάνουν μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό το συζητούσαμε πολλά χρόνια και είμαι υπερήφανος που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται με απόλυτη δημοκρατικότητα και διαφάνεια να ενισχύσει στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις εκλογές των Ομοσπονδιών, αλλά και στα πυρά που δέχθηκε για την στήριξη που παρείχε σε υποψήφιους.

«Απαντώ σε όλους ότι τα νούμερα είναι αμείλικτα. Υπάρχει ανανέωση, υπάρχει μια νίκη του αθλητισμού. Νίκησε ο αθλητισμός, νίκησε η νομιμότητα και η διαφάνεια. Ψήφισαν τα σωματεία που είναι νόμιμα και όχι με εξουσιοδοτήσεις, αλλά οι ίδιοι.

Εγιναν εκλογές ψηφιακά. Και εκεί κερδίσαμε. Εγινε μεγάλο άλμα στην τεχνολογία. Είχα άποψη. Απο εκεί και μετά θεσμικά, συνεργάζομαι με όλους. Εχω ήδη ξεκινήσει τηλεδιασκέψεις με όλα τα μέλη των νέων διοικήσεων, των ομοσπονδιών. Θα κάνω τηλεδιασκέψεις με όλες τις διοικήσεις. Το κάνω με την καρδιά μου. Η κάλπη μίλησε. Οι εκλέκτορες επέλεξαν. Καλά ή όχι θα φανεί. Ο καθ’ ένας έχει την υποχρέωση, να το σεβαστεί αυτό».

Μοιραστείτε το: