07/05/2021
Ελλάδα | Κυριακή 11 Απριλίου 2021 - 12:00

Μητσοτάκης: «Κάντε το εμβόλιο το συντομότερο, κρίμα να χάνονται ζωές»

Tο οφείλετε στον εαυτό σας και στην κοινωνία είπε ο πρωθυπουργός

Έκκληση απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας όσον αφορά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

«Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές και προστατεύει από τον κορονοϊό, ιδιαίτερα τους πιο ευπαθείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας, από τους 200 ηλικιωμένους πολίτες που είχαν διασωληνωθεί, οι 197 δεν είχαν εμβολιαστεί», δηλώνει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, την Κυριακή (11/4) ο πρωθυπουργός.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Είναι στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ειδικά για τους μεγαλύτερους να εμβολιαστούν. Και υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εμβόλια για όσους από αυτούς δεν έχουν κάνει αυτό το βήμα.

Τους ζητώ να το κάνουν το συντομότερο, ώστε το τείχος ανοσίας να ξεκινήσει από εκείνους που απειλούνται περισσότερο. Σε αυτό πρέπει και μπορούν να συμβάλουν όλοι: οι πολιτικές δυνάμεις, η εκκλησία, οι φορείς των συνταξιούχων, η κοινωνία των πολιτών.

Ο εμβολιασμός είναι ο βασικός δρόμος για να μειωθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να τεθεί ξανά σε κίνηση η οικονομία.

Είναι κρίμα να χάνονται ζωές, να στερούμαστε ελευθερίες και να πληρώνει όλη η κοινωνία βαρύ κόστος, όταν κυρίως οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στην αρχή της πανδημίας, μπορούν πλέον να προστατευτούν πλήρως.

Η εμπειρία του Ισραήλ και της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και η εικόνα από τα ελληνικά νοσοκομεία πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Απευθύνω λοιπόν και πάλι έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Το οφείλουν στον εαυτό τους, στους δικούς τους ανθρώπους, στο κοινωνικό σύνολο».

Μοιραστείτε το: