23/06/2021
Ελλάδα | Σάββατο 10 Απριλίου 2021 - 14:54

Γεωργιάδης: «Ειδική ενίσχυση για τα γυμναστήρια, θα ανοίξουν τελευταία»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε επίσης στην επαναλειτουργία των κέντρων αισθητικής και των σχολών οδηγών

Στο χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος της οικονομίας αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου (10/4) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, που μίλησε στον ΣΚΑΪ και τόνισε την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής.

Ο υπουργός τόνισε πως την Παρασκευή (9/4) ζήτησε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, όμως η επιτροπή των ειδικών σύμφωνα με τον ίδιο: «Δίστασε και είπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα για να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Όσον αφορά τα κέντρα αισθητικής εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά γιατί όσο μένουν κλειστά τις υπηρεσίες που παρέχουν τις αντικαθιστούν άλλες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια που είναι ανοιχτά, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι κομμωτήρια παρέχουν υπηρεσίες σολάριουμ.

Και συμπλήρωσε: «Εφόσον έχουμε ανοίξει κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών, θα πρέπει να ανοίξουμε και κέντρα αισθητικής το συντομότερο δυνατόν».

Σχετικά με τα γυμναστήρια, ο υπουργός σημείωσε ότι θα ανοίξουν τελευταία, καθώς όταν κάνεις γυμναστική δεν μπορείς να φοράς μάσκα, εισπνέεις και εκπνέεις με ταχύτητα κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για μετάδοση του ιού. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει ειδική στήριξη για τα γυμναστήρια, τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα από την υγειονομική κρίση.

Για την εστίαση είπε ότι η επαναλειτουργία της, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, θα γίνει μετά το Πάσχα. Στο πλαίσιο αυτό στις αρχές Μαΐου, το αργότερο μέχρι τις 10 του μηνός, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων ώστε να λάβουν οι επιχειρήσεις την ειδική ενίσχυση για την επανεκκίνησή τους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις σχολές οδηγών, λέγοντας πως δεν είναι δικής του αρμοδιότητας, με τον ίδιο ωστόσο να γνωρίζει ότι έχουν πάρει σειρά για να ανοίξουν.

Τέλος, για την παράταση του lockdown στην Κοζάνη είπε ότι η Επιτροπή αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα και την επόμενη εβδομάδα, επισήμανε ότι δε δικαιολογείται μετά από τόσο καιρό να κατέχει αυτό το αρνητικό ρεκόρ.

Μοιραστείτε το: