23/06/2021
Ελλάδα | Σάββατο 10 Απριλίου 2021 - 12:52

Χρυσοχοΐδης: «Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ»

Πολύ σύντομα θα βρούμε τους ενόχους είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Ειδεχθές έγκλημα» χαρακτήρισε το Σάββατο (10/4), τη δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πολύ γρήγορα θα βρεθούν οι ένοχοι.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τη συνάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός ζήτησε γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα στην περίπτωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Πριν από λίγο συναντήθηκα και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό. Με ρητή του εντολή θα επισπευστούν οι έρευνες» δήλωσε ο υπουργός, και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα σε κάθε στατιστική είναι μια χώρα που έχει πολύ μικρό ποσοστό ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, είναι μια ήσυχη, ασφαλής και φιλήσυχη χώρα. Η Ελληνική Πολιτεία, η Ελληνική Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και στην προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ γρήγορα λοιπόν, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».

Μοιραστείτε το: