12/04/2021
Ελλάδα | Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 - 21:09

Η Μενδώνη προσκάλεσε τον Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη...

«Έλα στη Βουλή και δώσε εξηγήσεις», η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Υπήρξε αντιπαράθεση τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού και τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με τη Λίνα Μενδώνη να προσκαλεί την Πέμπτη (8/4) τον Αλέξη Τσίπρα σε ξενάγηση στην Ακρόπολη.

Θέλησε, όπως φαίνεται, με τη σχετική επιστολή η υπουργός Πολιτισμού να ελαφρύνει το κλίμα, αναφέροντας ότι αντιλαμβάνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει έντονο ενδιαφέρον για τα έργα που εκτελούνται στην Ακρόπολη και γι' αυτόν τον λόγο τον προσκαλεί να επισκεφθούν μαζί τον αρχαιολογικό χώρο και να τον ξεναγήσει, μαζί με τον ακαδημαϊκό καθηγητή Μανόλη Κορρέ.

Ωστόσο, η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της ζητά από τη Λ. Μενδώνη να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται να τοποθετηθεί επιγραφή με το όνομά της στον χώρο, απαντώντας ως υπουργός στη Βουλή.

Αναλυτικά:«Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα: Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο “Αναφορά Δωρεάς” ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: “Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)”;

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε. Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη».

Μοιραστείτε το: