13/04/2021
Ελλάδα | Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 - 11:45

Μακρή: «Προτεραιότητά μας να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου»

Η υφυπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε και για τις άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε το πρωί της Τετάρτης (7/4) στον ANT1 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, τονίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και στο τέλος η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Όμως, η ίδια ξεκαθάρισε πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση, θα ληφθούν μετά την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ανοίξει τη Δευτέρα 12 Απριλίου μόνο η Γ΄ Λυκείου, η κ. Μακρή απάντησε πως είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις του Λυκείου ταυτόχρονα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα τεχνικής φύσεως.

Για την περίπτωση τα σχολεία να μην ανοίξουν ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές της χώρας, ανέφερε πως αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν και για αυτό το λόγο το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ύλης για να εξαλείψει τις ανισότητες, ενώ επανέλαβε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Η υφυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι αν οι ειδικοί δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των γυμνασίων και της πρωτοβάθμιας στις 19 Απριλίου, αυτό θα γίνει παρότι υπάρχουν κάποιες φωνές στο να μην ανοίξουν τα σχολεία για μια εβδομάδα πριν το Πάσχα και μετά να ξανακλείσουν, επισημαίνοντας πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης μάθηση.

Όσον αφορά την παράταση της σχολικής χρονιάς, η ίδια απάντησε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση, αλλά με τα τωρινά δεδομένα το πιθανότερο είναι η σχολική χρονιά να παραταθεί κατά 2 εβδομάδες, μέσα στον Ιούνιο και πρόσθεσε πως ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις.

Μοιραστείτε το: