13/04/2021
Κόσμος | Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 - 18:27

Απόστρατοι Τούρκοι ναύαρχοι κατά Ερντογάν και άρχισαν οι συλλήψεις τους...

Καταγγέλλουν τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας για ισλαμοποίηση των ενόπλων δυνάμεων * Ξεσπάθωσε εναντίον τους ο Μπαχτσελί

Πολιτική αναταραχή επικρατεί στην Τουρκία τα τελευταία εικοσιτετράωρα ύστερα από την ανοικτή επιστολή που υπέγραψαν 104 απόστρατοι ναύαρχοι, στρεφόμενοι ουσιαστικά κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Καταγγέλλουν τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας για ισλαμοποίηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και, όπως αναμενόταν, από τη Δευτέρα (5/4) ξεκίνησαν οι πρώτες συλλήψεις, αφού εκδόθηκε εντολή κράτησης για 10 εξ αυτών.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ξεσπάθωσε κατά των εν λόγω ναυάρχων, ζητώντας με ανάρτησή του στα social media να ληφθούν μέτρα εναντίον τους.

«Το κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης με οργή αναθεματίζει και απορρίπτει την αντιδημοκρατική απειλητική και ταυτόχρονα κηδεμονευτική ανακοίνωση που υπογράφεται από 103 απόστρατους ναυάρχους. Σε αυτό το πλαίσιο η γνώμη του κόμματός μας είναι πως πρέπει να λυθούν αμέσως τα κάτωθι μέτρα:

-Πρέπει να ξηλωθούν οι βαθμοί των Ναυάρχων οι οποίοι λειτουργώντας μεταμεσονύχτια υπέγραψαν ανακοίνωση που έχει τη μορφή τελεσίγραφου.

-Τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα πρέπει να καταργηθούν και οι συντάξεις τους να διακοπούν.

-Πρέπει να διεξαχθεί η πολύπλευρη δικαστική και διοικητική έρευνα για την δήλωση.

-Πρέπει με αποφασιστικότητα να ερευνηθεί το παρασκήνιο της δήλωσης που δημοσιεύτηκε με την υπογραφή 103 ναυάρχων που υποστηρίζουν την κηδεμονία, όπως και να βεβαιωθούν και να εντοπιστούν ποιοι περιλαμβάνονται σε αυτό το ρεζιλίκι.

Εν προκειμένω το θέμα είναι η πατρίδα, η δημοκρατία και η εθνική βούληση. Αναμφίβολα θα είναι βαρύ το κόστος της οποιοσδήποτε υποχώρησης η καθυστέρησης», αναφέρει ο πρόεδρος του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης.

Μοιραστείτε το: