13/04/2021
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Σάββατο 3 Απριλίου 2021 - 13:03

Πέτρος Φιλιππίδης: Ενώπιον του εισαγγελέα ως ύποπτος για βιασμό

Ο γνωστός ηθοποιός καλείται να δώσει εξηγήσεις έπειτα από τρεις καταγγελίες προς το πρόσωπό του

Εξηγήσεις καλείται να δώσει για τρεις κακουργηματικές πράξεις ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ζητείται να καταθέσει ανωμοτί στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κ. Σπυρόπουλο.

Η πλευρά του ηθοποιού έχει δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία έτσι ώστε να ενημερωθεί για τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η δικαιοσύνη, προκειμένου να αναπτύξει τους ισχυρισμούς του.

Στις έγγραφες εξηγήσεις του, ο γνωστός ηθοποιός θα πρέπει να αναφερθεί στις τρεις καταγγελίες που έχουν φτάσει στις εισαγγελικές αρχές μέσω του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Η μία αφορά στο κακούργημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού (επίσης κακουργηματικής φύσεως) που εμφανίζονται να έλαβαν χώρα το 2010 και το 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με το πρώτο περιστατικό, ήταν ο εισαγγελέας αυτός που αναβάθμισε το αδίκημα από απόπειρα βιασμού σε τετελεσμένη πράξη.

Κι αυτό γιατί η καταγγέλουσα φέρεται αρχικά να μην κατανόησε ότι οι πράξεις που απέδωσε στον ηθοποιό, συνηγορούν στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, χωρίς απαραίτητα να έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Σύμφωνα τις ίδιες πηγές, το περιστατικό εμφανίζεται να έγινε μέσα στο θέατρο.

Μοιραστείτε το: