12/04/2021
Ελλάδα | Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 - 00:12

Τσίπρας: «Ενορχηστρωτής ο Μητσοτάκης της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης...»

Έντονα πυρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προς τον πρωθυπουργό για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη

Η υπέρμετρη χρήση αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής (7/3) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έβαλε έντονα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ως τον «ενορχηστρωτή της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η δήλωση Τσίπρα: «Είμαστε στον πέμπτο μήνα ενός απολύτως αποτυχημένου και ατελείωτου lockdown. Τα νοσοκομεία αφημένα εδώ και μήνες δίχως ενισχύσεις, ασφυκτιούν και πάλι. Οι νεκροί σκαρφάλωσαν ξανά στους πενήντα ημερησίως. Η οικονομία έχει διαλυθεί. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εδώ και μήνες σε απόγνωση, μόνο χρέη ξεπληρώνουν και δάνεια. Και οι εργαζόμενοι επιβιώνουν με ελάχιστα και αγωνιούν για το αύριο.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που επιβάλλεται να στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία, στο Μετρό και στους χώρους δουλειάς, απαγορεύεται αυστηρά να έχουν έστω και μια μικρή ανάσα. Έναν περίπατο το απόγευμα της Κυριακής. Μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα. Ακόμη και μέχρι την πλατεία της γειτονιάς.

Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα το απόγευμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό.

Χτυπημένοι νέοι και νέες, τρομοκρατημένοι γονείς και παιδιά μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας. Και το βράδυ ψέματα, για όσα συνέβησαν, στα δελτία ειδήσεων. Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες».

Μοιραστείτε το: