12/04/2021
Ελλάδα | Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 - 15:10

Πέτσας: «Τη Δευτέρα κάθε σεισμόπληκτος δήμος θα πάρει 300.000 ευρώ»

Μέχρι την Τρίτη θα τοποθετηθούν οικίσκοι για να στεγαστούν οι κάτοικοι των περιοχών

Οικονομική ενίσχυση ύψους 300.000 σε κάθε δήμο που ταλαιπωρείται από τον σεισμούς στην Ελασσόνα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας το Σάββατο (6/3), σημειώνοντας ότι η κατάθεση των χρημάτων θα γίνει τη Δευτέρα.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών στις περιοχές έγινε γνωστό ότι ενώ μέχρι την Τρίτη θα τοποθετηθούν οικίσκοι για να στεγάσουν τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Τον Πέτσα συνόδευσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας κι ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας.]

«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε έναν καταστροφικό σεισμό, ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. Η προτεραιότητες μας επικεντρώνονται σε δύο σημεία: στις υποδομές και στην κοινωνική προστασία. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η γρήγορη στέγαση των ανθρώπων στα χωριά που επλήγησαν και ήδη σήμερα, ως το βράδυ, θα φτάσουν 37 τροχόσπιτα. Οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν ως την Τρίτη, διότι χρειάζονται να προηγηθούν έργα υποδομής, δηλ υδροδότηση και ηλεκτροδότηση», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας από το Δαμάσι του δήμου Τιρνάβου.

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Εσωτερικών είπε ότι σε ό,τι αφορά τα σχολεία «έχουμε λύσεις και θα δώσουμε λύσεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Θα δοθεί λύση για το 3ο δημοτικό σχολείο Ελασσόνας και για το γυμνάσιο του Δομένικου.

Όσον αφορά την κοινωνική προστασία τη Δευτέρα θα γίνει η κατανομή από 300.000 ευρώ στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας και Φαρκαδόνας, για να δοθούν στους πληγέντες κατοίκους, οι οποίοι θα λάβουν από 600 έως 6000 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες τους… Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και θα βγούμε πιο δυνατοί αρκεί να έχουμε σχέδιο και σχέδιο έχουμε».

Μοιραστείτε το: