12/04/2021
Ελλάδα | Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 - 20:21

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: «Έκανε την αρχή ο Ταραντίλης, να ακολουθήσει και η Μενδώνη»

Η αντίδραση της Κουμουνδούρου στην παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που απάντησε επαναλαμβάνοντας ότι πήρε την απόφασή του για οικογενειακούς και μόνο λόγους

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και στην κυριακάτικη (28/2) ανακοίνωση της Κουμουνδούρου γίνεται λόγος για εσωτερικές κυβερνητικές ίντριγκες σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη.

Επίσης, ζητείται και πάλι η παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Αναλυτικά: «Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στην καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια. Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν.

Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη - Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν. Και μιας και ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει. Το απαιτεί η κοινή λογική».

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, πάντως, απάντησε ο Χρ. Ταραντίλης με ανάρτησή του στο facebook, όπου επαναλαμβάνει ότι παραιτήθηκε αποκλειστικά και μόνο για οικογενειακούς λόγους.

Αναλυτικά: «Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους.

Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα».

Μοιραστείτε το: