12/04/2021
Διαιτησία | Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 - 11:20

ΠΣΑΤ: «Απαράδεκτα τα σχόλια του Κλάτενμπεργκ, απαιτούμε από την ΕΠΟ να πάρει θέση»

Ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου με αφορμή τα σχόλια του πρόεδρου της ΚΕΔ για δημοσιογράφους

Μέσω ανακοίνωσης, την Παρασκευή (26/2), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου καταδίκασε και χαρακτήρισε απαράδεκτα τα σχόλια του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην τελευταία του τηλεδιάσκεψη με τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας 1.

Μάλιστα, ο ΠΣΑΤ περιμένει τον πρόεδρο της ΚΕΔ είτε να ανακαλέσει είτε να καταθέσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα λεγόμενά του αλλιώς θα υπάρξει συνέχεια στο θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, σε τηλεδιάσκεψη με τους Έλληνες διαιτητές τους είπε, μεταξύ άλλων: «Μιλάτε με τους δημοσιογράφους και μπορείτε να τους δίνετε 50-100 ευρώ για να σας προστατεύουν στα λάθη που κάνετε».

Μάλιστα. Ο ακριβοπληρωμένος επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, φαίνεται ότι …ανακάλυψε τι φταίει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι βέβαια, δεν φταίει ο ίδιος για τις επιλογές του ή για την εκπαίδευση των διαιτητών και για πολλά άλλα, αλλά φταίνε οι …κακοί δημοσιογράφοι, που δήθεν «δωροδοκούνται» από τους διαιτητές, για να τους στηρίξουν. Οποία υποκρισία… Οι φίλαθλοι, φαίνεται, πως ούτε παρακολουθούν τηλεόραση ούτε και βλέπουν τι γίνεται στα ελληνικά γήπεδα.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ είχε την ελπίδα ότι, τα απαράδεκτα αυτά σχόλια του κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν θα ήταν αληθινά. Επίσης, ανέμενε και παρέμβαση της ΕΠΟ.

Επειδή όμως ελπίζαμε μάταια ότι, ένας άνθρωπος με τόσο υπεύθυνη θέση, θα ήταν περισσότερο προσεκτικός, καταδικάζουμε τα απαράδεκτα σχόλια του Άγγλου αρχιδιαιτητή και τον καλούμε ΑΜΕΣΑ ή να ανακαλέσει ή να καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για τις έκνομες πράξεις που ανέφερε. Ταυτοχρόνως, απαιτούμε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να παρει θέση για αυτές τις αναφορές, που προσβάλουν συλλήβδην τον δημοσιογραφικό κλάδο. Διαφορετικά, για τον ΠΣΑΤ το θέμα δεν κλείνει. Ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδος.

Ο νοών νοείτω…».

Μοιραστείτε το: