12/04/2021
Ελλάδα | Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 - 12:29

Τσίπρας: «Βαριά η σκιά της κ. Μενδώνη πίσω και πάνω από εσάς»

Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Λόγο για χοντροκομμένη προσπάθεια συγκάλυψης σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη (25/2) από το Βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η υπόθεση επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως ταλαιπωρία ενός σκηνοθέτη για το τίποτα και οι δημόσιες καταγγελίες - αποκαλύψεις ως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Αν κάποιο κριτήριο αθωότητας αμφισβητείται και πολύ σοβαρά είναι το τεκμήριο της δικής σας πολιτικής αθωότητας. Γιατί όσο και αν προσπαθείτε να αλλάξετε τη συζήτηση, μια βαριά σκιά σε αυτή την αίθουσα πλανιέται, πίσω και πάνω από εσάς -αν και δεν είναι στα έδρανα, η σκιά της υπουργού Πολιτισμού της κ. Μενδώνη».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως στηρίζει και προστατεύει την κ. Μενδώνη επειδή δήθεν ξεκόλλησε τις επενδύσεις στο Ελληνικό και πρόσθεσε ε, αλλάξτε τη, βάλτε τη στη θέση του κ. Γεωργιάδη.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, τόνισε ότι η κοινωνία περίμενε μία συγγνώμη για λάθη, ολιγωρίες και παραλλείψεις, όμως ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε με την τακτική η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Συμπλήρωσε ότι ενώ ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν επιθυμεί η συζήτηση να πάρει χαρακτήρα αντιπαράθεσης ποδοσφαιρικών αγώνων Γ’ Εθνικής, «ο ίδιος φρόντισε να κατεβάσει σε τοπικό ερασιτεχνικό το επίπεδο».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαχώρισε απολύτως τη θέση του από τις χυδαιότητες που γράφονται για την κυβέρνηση από την ασυδοσία του πληκτρολογίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανέφερε ότι όχι μόνο δεν έχει κανένα πρόβλημα να κρατήσει αποστάσεις από τις χυδαιότητες αλλά ίσα ίσα θεωρεί ότι είναι υποχρέωσή του. Τόνισε πως και ο ίδιος έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια χιλιάδες χιλιάδων άθλιες αναρτήσεις.

Παράλληλα, συνεχάρη τα θύματα που μίλησαν, τους επαίνεσε που βρήκαν τη δύναμη και ύψωσαν τη φωνή τους ως φράγμα απέναντι στη λήθη, την ανοχή και τη συγκάλυψη, ανοίγοντας τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη και με την ελπίδα ότι θα προστατεύσουν άλλους στο μέλλον.

Την ίδια ώρα, επιτέθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη που εγκάλεσε όσους ζητούν την παραίτηση της κ. Μενδώνη πως είναι αριστεροί που την μισούν λέγοντας ότι αυτές οι αναφορές εξευτελίζουν τα θύματα που κατήγγειλαν τους δυνάστες τους.

«Ο Νίκος Σ. και οι άλλοι μίλησαν γιατί δεν ήθελαν να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό; Πόση χυδαιότητα;», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε το: